ÇYDD davası Poyrozköy'le birleşiyor   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 11-29-2010 (18:57)   Son Mesaj: 11-29-2010 (18:57)    Cevap: 0    Gösterim: 498  

    11-29-2010

    ÇYDD davası Poyrozköy'le birleşiyor

    ÇYDD davası  Poyrozköy'le birleşiyor


    ''Ergenekon'' soruşturması kapsamında Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) ve Çağdaş Eğitim Vakfı (ÇEV) yöneticileri ile üyelerinden oluşan 8 şüpheliyle ilgili davada yeni gelişme...

    ''Ergenekon'' soruşturması kapsamında Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) ve Çağdaş Eğitim Vakfı (ÇEV) yöneticileri ile üyelerinden oluşan 8 şüpheliyle ilgili 3 Cumhuriyet savcısı tarafından hazırlanan iddianame, Poyrazköy'de ele geçirilen mühimmata ilişkin davayla birleştirilmesi talebiyle davaya bakan İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesine gönderildi.
    Cumhuriyet savcıları Ercan Şafak, Murat Yönder ve Zekeriya Öz tarafından hazırlanan, İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekili Turan Çolakkadı tarafından onaylanan iddianamenin, Poyrazköy'de ele geçirilen mühimmata ilişkin davayla birleştirilme talebiyle davaya bakan İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesine gönderildiği ve mahkeme tarafından incelendiği kaydedildi.

    Soruşturma kapsamında gözaltına alındıktan sonra bir süre tutuklu kalan Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Öğretim Üyesi ve ÇYDD Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ayşe Yüksel, ÇYDD'li Halime Filiz Meriçli, Ferhat Şenatalar, Fatma Nur Gerçel ve Güner Minkari ile ''firari şüpheli'' olan ÇEV Başkanı Gülseven Yaşer'in aralarında olduğu 8 şüphelinin yer aldığı yaklaşık 300 sayfalık iddianamede, söz konusu derneklerin PKK ve DHKP-C gibi örgüt mensuplarına burs verdiği gibi iddiaların yer aldığı belirtildi.

    -SAYLAN'LA İLGİLİ DOSYA DÜŞÜRÜLDÜ-

    Soruşturma kapsamında, ÇYDD ve ÇEV üyesi 13 kişi hakkında da ''yeterli delil bulunamadığı'' gerekçesiyle takipsizlik kararı verildiği, 18 Mayıs 2009'da hayatını kaybeden Prof. Dr. Türkan Saylan hakkındaki dosyanın ise düşürüldüğü öğrenildi.

    ''Ergenekon'' soruşturması kapsamında, 13 Nisan 2009'da aralarında Prof. Türkan Saylan'ın da bulunduğu bazı kişilerin evleri ile Saylan'ın başkanı olduğu ÇYDD'nin çok sayıda şubesinden oluşan 81 adreste aramalar yapılmış, ÇYDD üye ve yöneticisi 42 kişi gözaltına alınmıştı.

    Poyrazköy'de ele geçirilen mühimmata ilişkin dava ile birleştirilen ''Amirallere suikast'' davasının iddianamesinde de, Deniz Kuvvetleri personeli ile ÇYDD, Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) ve Ata Evleri gibi unsurlar arasında koordinasyon sağlandığı iddia edilmişti.




    ÇYDD davası Poyrozköy'le birleşiyor Yorumları