Borçların yapılandırılması tasarısı TBMM'de   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 11-29-2010 (18:21)   Son Mesaj: 12-19-2010 (19:40)    Cevap: 1    Gösterim: 872  

    11-29-2010

    Borçların yapılandırılması tasarısı TBMM'de

    Borçların yapılandırılması tasarısı TBMM'de


    Bazı kamu alacaklarının yeniden yapılandırılmasının da düzenlendiği ''Torba'' Tasarı'' TBMM Başkanlığına sunuldu. Tasarıyla bazı kanunlarda da değişiklik yapılıyor.

    ''Bazı Kamu Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu ve Diğer Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı'' bazı kamu alacaklarının faizlerinin yeniden düzenlenerek ödeme kolaylıkları sağlanmasını öngörüyor.
    Tasarıyla bazı kanunlarda da değişiklik yapılıyor.




    Borçların yapılandırılması tasarısı TBMM'de Yorumları



      Permalink - Mesaj no 1  12-19-2010, 19:40

    --->: Borçların yapılandırılması tasarısı TBMM'de


    Alıntı:
    bazi kamu alacaklarinin yeniden yapilandirilmasi kanun tasarisi-Borçların yapılandırılması tasarısı TBMM'de

    Devlet Bakanı Ali Babacan tarafından açıklanan Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına konu alacaklar kapsamına Vakıflar Genel Müdürlüğü kiracılarının dahil edilmesini isteyenler, platform oluşturdu.

    Türkiye genelinde yaklaşık 3 milyon kişiyi ilgilendiren kamu alacaklarının yeniden yapılandırılmasında detaylar şekillenmeye başladı. Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına Dair Kanun Tasarısında Meclis sürecinde de önemli değişiklikler olacağı belirtiliyor. Borç yapılandırmasında toplumun değişik kesimlerinden gelen talepler doğrultusunda kapsam genişletiliyor. Yeniden yapılandırma taslağına ilave edilmesi istenen bir diğer düzenleme ise Vakıflar Genel Müdürlüğü kiracılarına gelecek af ile ilgili.

    Ekonomi yönetiminden edinilen bilgilere göre Vakıflar İdaresine borcu olanlarda tıpkı diğer alacaklarda olduğu gibi borcun aslının tahsil edilmesi kaydıyla enflasyon oranında yeniden hesaplanarak taksitlendirilebilecek. Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün binlerce kiracısının idareye olan borç tutarının anaparası enflasyon oranında yeniden hesaplanarak taksitlendirilebilecek.
    Arif Tümtürk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar) Arif Tümtürk Ziyaretci