Yetimhanenin tapusu Bartholomeos'a teslim edildi   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 11-29-2010 (17:57)   Son Mesaj: 11-29-2010 (17:57)    Cevap: 0    Gösterim: 516  

    11-29-2010

    Yetimhanenin tapusu Bartholomeos'a teslim edildi

    Yetimhanenin tapusu Bartholomeos'a teslim edildi


    Fener Rum Patrikhanesi'nin avukatı Cem Murat Sofuoğlu, Rum Erkek Yetimhanesi'nin tapusunu Fener Rum Patriği Bartholomeos'a teslim etti.

    Sofuoğlu, tapu teslimi öncesi patrikhane önünde gazetecilere yaptığı açıklamada, bir hukukçu olarak Rum Erkek Yetimhanesi'nin tapusunun hakkın iadesi açısından önemli bulduğunu belirterek, ''Kaybolmuş bir hakkın, hukuk yoluyla verilmesi önemli'' dedi.
    Bir gazetecinin ''Bina nasıl değerlendirilecek?'' sorusu üzerine Sofuoğlu, çevreyle ilgili bir enstitünün kurulacağını ve böyle bir planın bulunduğunu belirterek, ''Patrik hazretleri çevre konusunda çok duyarlı bir insan'' diye konuştu.

    Sofuoğlu, bir gazetecinin ''Ruhban Okulu'nun açılmasını hızlandırır mı?'' sorusunu da, ''O konunun bununla bir ilgisi yok' diye yanıtladı.

    ''Bu karar hukuksal bir karar mıydı? Siyasal destek var mıydı?'' sorusu üzerine de Sofuoğlu, ''Bu kararda ben siyasetin etkisinin var olduğuna ve bu kararda hükümetin aktif bir rol oynadığına inanıyorum'' dedi.

    Sofuoğlu, mahkeme dosyasında Dışişleri ve Adalet bakanlıklarının yazıları olduğunu ve Vakıflar Genel Müdürlüğü Vakıflar Meclisi'nin kararına dayanarak davanın kabul edildiğini söyledi.

    Sofuoğlu, açıklamanın ardından patrikhaneye girerek, tapuyu teslim ettiği Patrik Bartholomeos ile yaklaşık bir saat görüştü. Görüşme basına kapalı olarak gerçekleşti.

    Görüşmenin ardından dışarıda basın mensuplarının soruları üzerine Sofuoğlu, Fener Rum Patriği Bartholomeos'un, ''Döndük başa geldik, Giden tapu geri geldi'' diyerek, ''hakkın geri döndüğünü, uzun bir hukuki mücadele için kendisine teşekkür ettiğini'' söyledi.

    Sofuoğlu, 'Aziz Andreas Günü'nün arefe hediyesi olarak, Bartholomeos'un hayatı ile ilgili bir kitabı imzalayarak da kendisine verdiğini anlattı.




    Yetimhanenin tapusu Bartholomeos'a teslim edildi Yorumları