Düzce'de ikinci orman yangını çıktı   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 11-29-2010 (17:56)   Son Mesaj: 11-29-2010 (17:56)    Cevap: 0    Gösterim: 482  

    11-29-2010

    Düzce'de ikinci orman yangını çıktı

    Düzce'de ikinci orman yangını çıktı


    Düzce'de çıkan iki orman yangınında ilk belirlemelere göre 5 hektarlık ormanlık alan yandı. Rüzgarın etkisiyle büyüyen yangını söndürme çalışmaları devam ediyor.

    DÜZCE ORMAN İŞLETME MÜDÜRÜ KOZ: 5 HEKTARLIK ALANDA YANGININ DEVAM ETTİĞİNİ TAHMİN EDİYORUZ
    Düzce Orman İşletme Müdürü Hüseyin Koz, 5 hektarlık alanda yangının devam ettiğini tahmin ettiklerini söyledi.

    Kurtsuyu mevkisinde çıkan yangını söndürme çalışmaları sürüyor.

    Yangın yerinde incelemelerde bulunan Düzce Orman İşletme Müdürü Hüseyin Koz, yangınının anız yakma nedeniyle çıkmış olabileceğini söyledi.

    Yangının akşam geç saatlerde çıkması nedeniyle görüş mesafesi düşük olduğu için yangın söndürme helikopterinin çağrılmadığını ifade eden Koz, çalışmaların, çevredeki taş ocaklarından alınan kepçe ve iş makinelerinin ormanlık alana kuyu ve yol açması şeklinde devam ettiğini kaydetti.

    Koz, yaklaşık 5 hektarlık alanda etkili olan yangını kontrol altına alma çalışmalarının sürdüğünü bildirdi.

    Çevre köylerden traktörlerle gelen vatandaşların da ellerindeki kürek ve kazmalarla yangını söndürme çalışmalarına katıldıkları görüldü.

    İLK YANGINDA 5 HEKTARLIK ALAN ZARAR GÖRDÜ

    Düzce'nin Boğaziçi beldesi Kurtsuyu mevkisinde henüz belirlenemeyen nedenle orman yangın çıktı. Vatandaşların ihbarı üzerine Düzce Orman İşletme Müdürlüğü, Boğaziçi Belde Belediyesi ekipleri ile vatandaşların müdahalesiyle yangın söndürülmeye çalışılıyor.

    Rüzgarın etkisiyle büyümeyen yangının söndürülmesi için çevre illerden takviye ekip ve yangın söndürme helikopteri istenebileceği belirtildi.

    Kontrol altına alınmaya çalışılan yangında, ilk belirlemelere göre 5 hektarlık alanın yandığı bildirildi.

    ÇİLİMLİ'DE ÖRTÜ YANGININ ORMANLIK ALANA SIÇRAMASI SONUCU İLK BELİRLEMELERE GÖRE 10 HEKTARLIK ALAN ZARAR GÖRDÜ

    Düzce'nin Çilimli ilçesinde, ormanlık alana sıçrayan örtü yangınında ilk belirlemelere göre, 10 hektarlık alan zarar gördü. Yangını söndürme çalışmaları sürüyor.

    Alınan bilgiye göre, ilçenin Kırkharman mevkisindeki örtü alanda, henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Örtü yangınının ormanlık alana sıçraması üzerine vatandaşların ihbarıyla olay yerine gelen Akçakoca ve Yığılca Orman İşletme müdürlükleri ile Çilimli Belediyesi ekiplerince yangına müdahale edildi.

    Şiddetli rüzgarın etkisiyle büyüyen yangını söndürme çalışmaları devam ediyor.

    İlk belirlemelere göre yaklaşık 10 hektarlık alanın yandığı bildirildi.

    Düzce'nin merkeze bağlı Kurtsuyu mevkisinde çıkan ve 5 hektarlık alanın zarar gördüğü orman yangınını söndürme çalışmaları ise sürüyor.





    Düzce'de ikinci orman yangını çıktı Yorumları