Sınavda elektrik kesintisiyle ilgili açıklama   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 11-29-2010 (17:51)   Son Mesaj: 11-29-2010 (17:51)    Cevap: 0    Gösterim: 481  

    11-29-2010

    Sınavda elektrik kesintisiyle ilgili açıklama

    Sınavda elektrik kesintisiyle ilgili açıklama


    DEDAŞ Şırnak İl Müdür Yardımcısı Abdulgaffar Ertuş, Şırnak'ta dün ön lisans mezunları için yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) sırasında yaşanan elektrik kesintisi ile ilgili olarak açıklama yaptı.

    Ertuş, gazetecilere yaptığı açıklamada, dün KPSS'de Cumhuriyet ve Dicle mahallelerinde birçok okulda meydana gelen elektrik kesintisi nedeniyle üzgün olduklarını söyledi.
    Kesinti sırasında kendilerine herhangi bir ihbar gelmediğini, arızanın yer altındaki kablolarda meydana gelmesi nedeniyle tespit için trafoları devre dışı bırakma durumunda kaldıklarını kaydeden Ertuş, şöyle konuştu:

    ''Saat 15.30'da kesinti olduğu bilgisini aldık ve arıza yer altındaki kablolardan birinden kaynaklandığı için hemen müdahale edemedik. Trafoları tek tek devre dışı bırakarak tespit etmek zorunda kaldık. Burada planlı elektrik kesintisi yapmamız söz konusu değil. Bölgede kesintiye sebebiyet verecek herhangi bir çalışmamız olmamıştır. Tam aksine 4 ekip ile elektrik kesintisine müdahale ettik. Kumanda dediğimiz birimimize hiçbir ihbar gelmeden ekibimiz müdahale etti. Belediyenin su pompasının olduğu bölgede yer altı kablosunun patlamasından dolayı arızanın olduğunu gördük. Daha sonra sadece orayı devre dışı bıraktık. Saat 19.35 gibi normale döndü. Buradaki enerji kesintisinin kasıtlı olmadığı ve DEDAŞ'ın çalışmasından dolayı kaynaklanmadığı belirtmek istiyorum. Enerji sektörü olarak sıkıntılı bir bölgede olduğumuzu hepimiz biliyoruz. Coğrafyası ve insanlarımızın tasarrufsuz kullanmaları sonucu sıkıntılar oluşuyor. Dolayısıyla dün hiçbirimizin istemediği bir talihsizlik oldu. Bilinçli yapılan bir kesinti söz konusu değildir. Kesintide kesinlikle bir kasıt yoktur. Kurumumuz tarafından veya üçüncü şahıslar tarafından arıza oluşturma gibi bir şey yoktur. Tamamen teknik bir arızadır.''

    Şırnak'ta dün ön lisans mezunları için yapılan KPSS sırasında elektrikler kesilince bazı adaylar sınavı mumla tamamlamıştı. Bazıları ise, sınavdan ağlayarak çıkmıştı.




    Sınavda elektrik kesintisiyle ilgili açıklama Yorumları