Başbakan'ın Afrika zirvesi değerlendirmesi   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 11-29-2010 (14:57)   Son Mesaj: 11-29-2010 (14:57)    Cevap: 0    Gösterim: 408  

    11-29-2010

    Başbakan'ın Afrika zirvesi değerlendirmesi

    Başbakan'ın Afrika zirvesi değerlendirmesi


    Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Afrika- Avrupa Birliği Zirvesinde Libaya'da konuşma yaptı. Afrika ile sadece ticari işbirliği içerisinde olmadıklarını belirten Erdoğan Afrika'ya donör ülke olarak da bakmadıklarını söyledi.

    Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle:
    Kriz karşısında ülkemiz iyi bir performans sergiliyor. Türkiye krize direniyor ve krizden başarılı çıkan ülkeler arasında. Krizi en az etki ile atlatıyoruz. Türkiye'nin komşularla sıfır sorun politikası başarılı oldu. Bu ülkemize ve bize avantaj sağlıyor. Türkiye 30 yıldır terörden büyük darbe aldı. Bölgedeki sorun AB'yi de yakından etkileyecektir.

    İktidarımızda Afrika ile ilişkilerimizi gerçekleştirdik. Afrika ile ilişkilerimizi derinleştirmek için temsilcilikler açıyor ve sayının 30'u bulmasını hedefliyoruz. Afrika ile işbirliği sadece ticaret ile ilgili değil. Kalkınma ve sağlık konusunda da işbirliği yapıyoruz. Afrika'da çatışma ve krizlerle mücadelede uluslararası çabalara tam destek veriyoruz.




    Başbakan'ın Afrika zirvesi değerlendirmesi Yorumları