Ahmet Türk: Kürt ve Türklerin çabası şart   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 11-29-2010 (14:36)   Son Mesaj: 11-29-2010 (14:36)    Cevap: 0    Gösterim: 522  

    11-29-2010

    Ahmet Türk: Kürt ve Türklerin çabası şart

    Ahmet Türk: Kürt ve Türklerin çabası şart


    DTK Başkanı Ahmet Türk, ''Barış için önemli fırsatların tanındığı bir süreçte artık bir bütün olarak, hem Kürtler hem Türkiye halkı hem de demokrasiye ve barışa inananlar, büyük bir çabanın içinde olmalıdır'' dedi.

    DTK tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında Van'a gelen Türk, BDP Van İl Başkanlığını ziyaret etti. Ziyaretin ardından Van Belediyesine giden Türk, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, bu dönemi yeni bir dönem olarak gördüklerini belirtti.
    Türk, şunları söyledi:

    ''Barış için önemli fırsatların tanındığı bir süreçte artık bir bütün olarak, hem Kürtler hem Türkiye halkı hem de demokrasiye ve barışa inananlar, büyük bir çabanın içinde olmalıdır. Çünkü, bu fırsatın kaçırılması halinde, ürküyoruz ve korkuyoruz ki dün yaşadığımız acıların tekrar gündeme gelmesi durumuyla karşı karşıya kalalım. Bu sorun, Kürt sorunu, demokrasi sorunu, barış sorunu, özgürlükler sorunu, hepimizi ilgilendiren sorundur. Kürt halkının demokrasi ve özgür geleceği için yapılacak çalışmaları sürdürmeye kararlıyız.''

    Yeni stratejiler ve yeni yaklaşım biçimlerinin ortaya çıkması gerektiğini de ifade eden Türk, ''Bütün amacımız daha özgür, demokratik bir gelecek ve gerçekten Kürtler'in kimliği, kültürü ve bütün farklılıkları ile kendilerini daha rahat ifade edeceği demokratik bir cumhuriyet anlayışının egemen olmasıdır'' dedi.

    Türk, belediye önünde toplanan vatandaşlara da seslendikten sonra Bostaniçi beldesine geçti.




    Ahmet Türk: Kürt ve Türklerin çabası şart Yorumları