DSP: Gar yangınından Hükümet sorumlu   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 11-29-2010 (13:36)   Son Mesaj: 11-29-2010 (13:36)    Cevap: 0    Gösterim: 538  

    11-29-2010

    DSP: Gar yangınından Hükümet sorumlu

    DSP: Gar yangınından Hükümet sorumlu


    DSP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Ayşe Jale Ağırbaş, Haydarpaşa Garı'nda çıkan yangına ilişkin ''Yangın, Hükümetin anıtsal niteliğe sahip değerlerimizin korunmasındaki yetersizliğini ve vurdumduymazlığını ortaya koymuştur'' dedi.

    Ağırbaş, Haydarpaşa Garı'nda çıkan yangınla ilgili yazılı açıklamasında, birinci derece anıtsal niteliğe sahip binalarda yangına karşı özel tedbirlerin alınması gerektiğini ancak gelecek kuşaklara aktarmakla yükümlü olunan tarihi binaların normal binaların yangından korunma tertibatına sahip olduğunu savundu.
    ''Haydarpaşa Tren Garı'nda çıkan yangın, Hükümetin anıtsal niteliğe sahip değerlerimizin korunmasındaki yetersizliğini ve vurdumduymazlığını ortaya koymuştur'' görüşünü bildiren Ağırbaş, açıklamasında, ''Eğer Haydarpaşa Tren Garı özel yangın önlemlerine sahip olsaydı bu türden bir tehlike ile karşı karşıya kalınmayacaktı. Çatının çökmesine sebep olan yangına havadan müdahale edilmemesi, uçakların söndürme çalışmasına katılmaması da son derece düşündürücüdür. En kısa zamanda tarihi binada çıkan yangınla ilgili tahkikat yapılarak sorumlular meydana çıkarılmalı ve cezalandırılmalıdır. Tarihi binalarımızda özel yangın sistemleri kurulmalı, bu konuda gereken tedbirler ivedilikle alınmalıdır'' ifadelerine yer verdi.




    DSP: Gar yangınından Hükümet sorumlu Yorumları