Güven Paşa eş dayağı şahitlerini buldu   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 11-29-2010 (10:58)   Son Mesaj: 11-29-2010 (10:58)    Cevap: 0    Gösterim: 419  

    11-29-2010

    Güven Paşa eş dayağı şahitlerini buldu

    Güven Paşa eş dayağı şahitlerini buldu


    Boşanma davası açıp dayak iddiasında bulunan eşine karşı, “asıl darp edilen benim” diyerek ilanla şahit arayan Emekli Tümamiral İlker Güven kendisini çok sayıda arayan olduğunu söyledi.

    MUSA KESLER'in haberi
    Boşanma davası açan eşi Sunahanım Güven"in dayak iddiasına karşılık, asıl kendisinin dayak yediğini söyleyen ve dövülme anını görenlere hitaben gazeteye ilan veren Emekli Tümamiral İlker Güven, aradığı şahitleri buldu. İlandan sonra çok sayıda kişinin şahitlik yapmak için aradığını belirten İlker Güven, kendisini arayanlardan "doğru ve güvenilir olanları" belirleyerek, savcılığa yönlendireceklerini söyledi.

    Emekli Oramiral Güven, 24 Kasım"da gazetelere verdiği ilanda, Kadıköy"de bir çiçekçinin önünde eşinin kendisine arkadan saldırıp kulağını yırttığını belirtti ve olayı görenlerin "insanlık namına" kendisini aramasını istedi. Emeki Tümamiral Güven yaptığı açıklamada, "Dayak iddiası yalan, şahitler de yalan söylüyor, gerçeğin ortaya çıkması için bu ilanı verdim. Asıl darpedilen benim" demişti.

    "Arayanları inceliyoruz"

    Güven"in beyanına göre ilanın ardından çok sayıda kişi Güven"i arayarak olayı gördüklerini ve kendisi lehine şahitlik yapmak istediklerini söyledi. Güven konuyla ilgili olarak şunları söyledi:

    "Çok sayıda müracaat var. Aralarından uygun olanları seçeceğiz. Hukuki süreç devam ediyor. İlanın yayınladığı gün ve ertesi gün de arayanlar oldu. Kişileri inceliyoruz. Doğru ve güvenilir olanı bulduğumuzda savcılığa yönlendiriyoruz. Çünkü başka amaçlarla arayanlar da olabilir."

    İlanla ilgili basında yer alan haberleri de eleştiren Güven, "Olay saptırıldı, basında hoşlanmadığım şekilde çarpıtılarak yer aldı. Hiç hoş bir durum olmadı. Bundan sonra konuyla ilgili olarak konuşmayacağım, hukuki süreç devam ediyor" dedi.

    "Belge sızdırdı" iddiası

    Emekli Tümgeneral Güven ile Sunahanım Güven arasındaki boşanma davası Ergenekon soruşturmasının en hareketli dönemlerinden birine de damgasını vurmuştu. Genelkurmay"dan ve ordunun diğer birimlerinden "kozmik" bilgilerin sızdırıldığı iddiasının gündeme geldiği bir dönemde Sunahanım Güven, eşi emekli Tümamiral Güven"in Genelkurmay" dan belli gruplara gizli bilgiler sızdırdığını iddia etmişti. İddiaları ciddiye alan Genelkurmay Askeri Savcılığı, Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ"un talimatı ile emekli Tümamiral Güven"le ilgili soruşturma başlatmıştı.

    MİLLİYET




    Güven Paşa eş dayağı şahitlerini buldu Yorumları