Erdoğan'ın ilk WikiLeaks'e yorumu   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 11-29-2010 (09:34)   Son Mesaj: 11-29-2010 (09:34)    Cevap: 0    Gösterim: 617  

    11-29-2010

    Erdoğan'ın ilk WikiLeaks'e yorumu

    Erdoğan'ın ilk WikiLeaks'e yorumu


    Bir çok ülke arasında diplomasi krizi çıkaracak belgeler yayınlayan WikiLeaks internet sitesine ilişkin Türkiye'den ilk yanıt Başbakan Erdoğan verdi. Erdoğan, Libya yolunda WikiLeaks belgelerini yorumladı, "ne kadarı ciddi" dedi.



    WikiLeaks internet sitesinin açıkladığı belgelere Türkiye'den ilk tepki Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dan geldi.
    Libya ziyareti öncesinde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Başbakan Erdoğan WikiLeaks'in belgeleri için "Şu anda WikiLeaks'in eteklerinde neler var, bunları bir döksün bakalım, görelim. Ondan sonra da bunların ne kadarı ciddi ne kadarı gayriciddi olduğunu öğreniriz. Çünkü WikiLeaks'ın ciddiyetleri endişelidir, şüphediri. Bu bakımdan şu anda sadece biz eteklerdeki taşların dökülmesini bekliyoruz, ondan sonra bir değerlendirmesi, gerekli açıklamaları yaparız." dedi.

    LİBYA'YA GİTTİ

    Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, resmi bir ziyaret için saat 08.25'te uçakla Libya'ya gitti.

    Başbakan Erdoğan, Atatürk Havalimanı Devlet Konukevi'nden, Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın ve öteki ilgililer tarafından uğurlandı.

    Erdoğan'la birlikte Devlet bakanları Zafer Çağlayan ve Egemen Bağış ile AK Parti Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ da Libya'ya hareket etti.

    Başbakan Erdoğan hareketinden önce Atatürk Havalimanı Devlet Konukevi'nde Libya ziyaretine ilişkin bilgi verdi.

    3. AB-Afrika Zirvesi'ne Libya Lideri Muammer Kaddafi'nin davetiyle onur konuğu olarak katılacak olan Erdoğan, Kaddafi İnsan Hakları Ödülü Uluslararası Komitesi tarafından kendisine sunulacak İnsan Hakları Ödülü'nü alacak.




    Erdoğan'ın ilk WikiLeaks'e yorumu Yorumları