Başkasının yerine KPSS'ye girmek isterken yakalandı   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 11-28-2010 (17:07)   Son Mesaj: 11-28-2010 (17:07)    Cevap: 0    Gösterim: 550  

    11-28-2010

    Başkasının yerine KPSS'ye girmek isterken yakalandı

    Başkasının yerine KPSS'ye girmek isterken yakalandı


    Gümüşhane'de başkasının yerine Kamu Personeli Seçme Sınavına (KPSS) girmeye çalışan kişi yakalandı.

    Alınan bilgiye göre, Gümüşhane Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesindeki bir sınav salonunda, görevlilerce yapılan kimlik kontrolleri sırasında, Yahya D'nin, Nedim G'nin yerine sınava girdiği belirlendi.
    Sınav görevlilerinin durumu güvenlik güçlerine bildirmesi üzerine Yahya D. ve bu sırada fakülte bahçesinde bekleyen Nedim G. yakalandı.

    Yahya D. ve Nedim G'nin gözaltına alındığı olayla ilgili soruşturmanın sürdürüldüğü bildirildi.

    BİSMİL'DE KİMLİK YERİNE EHLİYET İLE KPSS'YE GİRMEK İSTEYEN 18 KİŞİ SINAVA ALINMADI

    Diyarbakır'ın Bismil ilçesinde, lise mezunlarına yönelik Kamu Personeli Seçme Sınavı'na, (KPSS)kimlik yerine ehliyet ile girmek isteyen 18 kişi içeri alınmadı.

    Alınan bilgilere göre, çeşitli okullarda sınava girmek isteyen 18 kişi kimlik yerine ehliyet verdikleri için sınava alınmayınca, Bismil İlçe Emniyet Müdürlüğüne giderek, tutanak tutturdu.

    Sınava alınmayan adaylar ayrıca Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunacaklarını da kaydetti.

    Sınav görevlilerinin nüfus cüzdanı ve pasaport haricindeki kimlik belgeleriyle kimseyi sınava almayacağını belirterek, kendilerini sınava almadıklarını ifade eden adaylar, 'sınav giriş belgesinin arkasında ise ehliyetle sınava alınabileceği' ibaresi bulunduğunu söyledi.




    Başkasının yerine KPSS'ye girmek isterken yakalandı Yorumları