Alanya'da hayvanseverleri ayağa kaldıran olay   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 11-28-2010 (17:04)   Son Mesaj: 11-28-2010 (17:04)    Cevap: 0    Gösterim: 580  

    11-28-2010

    Alanya'da hayvanseverleri ayağa kaldıran olay

    Alanya'da hayvanseverleri ayağa kaldıran olay


    Antalya'nın Alanya ilçesine bağlı Tosmur beldesinde 20'ye yakın kedi ve köpeğin zehirlenerek öldürüldüğünü öne süren onlarca hayvanseverler, yürüyüş yaparak belediye binasına siyah çelenk bıraktı.

    Alanya'da 13 Kasımda 7'si sahipli 20'ye yakın kedi ile köpeğin zehirlenerek öldürüldüğünü öne süren hayvanseverler, Tosmur beldesinde bir araya geldi. Burada hayvansever Zeynep Barışkan'ın zehirlenerek öldürüldüğünü iddia ettiği ''Kont'' isimli köpeğinin gömülü olduğu yere çiçek bırakan hayvanseverler, ellerindeki dövizlerle Tosmur Belediyesine yürüdü.
    Besledikleri kedi ve köpekleriyle belediye binası önünde toplanan hayvanseverler, İngilizce ve Türkçe basın açıklaması yaparak yöneticilere sokak hayvanlarının bakımında daha duyarlı olmaları konusunda çağrı yaptı.

    İki köpeğinin zehirlenerek öldürüldüğü iddia eden Zeynep Barışkan, ailesinin bir bireyi olarak gördüğü köpeğinin ölmesi yüzünden yaşadığı üzüntüyü anlattı.

    Hayvanseverler basın açıklamasının ardından belediye binasına siyah çelenk bıraktı. Yürüyüşe, Hayvan Severler Derneği (HAYSEV) Antalya Temsilcisi Jale Ünsal ve ilçede yaşayan yerleşik yabancılar da katıldı.

    Alanya Hayvanları Koruma Derneği Başkanı İlknur Koparal ise hayvanseverlerin protesto yürüyüşünün amacını şöyle açıkladı:

    ''13 Kasımda Tosmur beldesinde sahipli sahipsiz onlarca hayvan zehirlenerek öldürüldü. Amacımız insanlara sokak hayvanlarının yaşam haklarına saygı duymalarını öğretebilmek. Hayvanları Koruma Kanunu gereği yerel yönetimlerin sokak hayvanlarını bakımı görevinin yanı sıra, halkı bilinçlendirmesi gerekir. Yerel yönetimleri duyarlı olmaya ve görevlerini yerine getirmeye çağırıyoruz. Bu nedenle Tosmur Belediyesi önüne siyah çelenk bıraktık. Protesto yürüyüşümüze Antalya ve çevre ilçelerden hayvanseverler de katıldı.''




    Alanya'da hayvanseverleri ayağa kaldıran olay Yorumları