Kazan: HAS Parti'ye katılanların ahireti tehlikede   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 11-28-2010 (15:36)   Son Mesaj: 11-28-2010 (15:36)    Cevap: 0    Gösterim: 524  

    11-28-2010

    Kazan: HAS Parti'ye katılanların ahireti tehlikede

    Kazan: HAS Parti'ye katılanların ahireti tehlikede


    Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Şevket Kazan'dan tartışılacak çıkış. Kazan, HAS Parti'ye katılanların ''adeta ahiretlerini tehlikeye attıklarını'' öne sürdü.

    Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Şevket Kazan, Halkın Sesi Partisi'nin (HAS Parti) programında ''ahlak ve maneviyat, adil düzen, yeniden büyük Türkiye, yaşanabilir bir Türkiye, yeni bir dünya kurma hedefi ve vizyonu olmadığını'' iddia etti.

    Kazan, Yeni Yuvam Düğün Salonu'nda düzenlenen Saadet Partisi Ankara İl Divan Toplantısında yaptığı konuşmada, 2011 genel seçimine en iyi şekilde hazırlanan bir parti olma yolundayken talihsiz bir kongre yaşadıklarını belirtti.
    HAS Parti'nin bugün kongresinin yapıldığını hatırlatan Kazan, partinin programını göstererek, ''Bu programın içerisinde tek bir milli görüş ifadesi yoktur. Bunu ayrılanların kendilerine ne kadar yazık ettiğini ifade etmek için söylüyorum. Bu programda ahlak ve maneviyat, adil düzen, yeniden büyük Türkiye, yaşanabilir bir Türkiye, yeni bir dünya kurma hedefi, vizyon yoktur'' diye konuştu.

    Kazan, HAS Parti'ye katılanların ''adeta ahiretlerini tehlikeye attıklarını'' öne sürdü.

    Programda ''insan; ırkı, rengi, cinsiyeti, dili, dini, mezhebi, düşüncesi, memleketi, sosyal ve ekonomik durumu ne olursa olsun eşref-i mahlukattır'' şeklinde bir tanım bulunduğunu kaydeden Kazan, ''Onun için mi hahamları, papazları aldın?'' diye sordu. Eşref-i mahlukatı Şeyh Galip'in müsemmen şiirinden bir kaç dizeyi okuyarak tanımlayan Kazan, ''Her türlü mezheplisine, meşreplisine insan diyebilirsin ama burada eşref-i mahlukat diyemezsin. Eşref-i mahlukatı bu kadar genişletemezsin'' dedi.

    Türkiye'nin ahlaki durumunu eleştiren Kazan, aile hayatının adeta ortadan kaldırıldığını, nikahsız birlikte yaşamanın hedef haline getirildiğini öne sürdü. Adalet Bakanlığı yaptığı dönemde koalisyon hükümet olmalarına rağmen ''müstehcen neşriyatı'' bitirdiklerini anlatan Kazan, iktidarın bunları bitiremediğini ileri sürdü.

    Kazan, konuşmasının ardından partilerine yeni katılanlara rozet taktı.




    Kazan: HAS Parti'ye katılanların ahireti tehlikede Yorumları