Ergene taştı, tarım alanları sular altında   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 11-28-2010 (12:56)   Son Mesaj: 11-28-2010 (12:56)    Cevap: 0    Gösterim: 700  

    11-28-2010

    Ergene taştı, tarım alanları sular altında

    Ergene taştı, tarım alanları sular altında


    Kırklareli'nin Pehlivanköy ilçesinden geçen Ergene Nehri ve Kanı Dere aşırı yağış sonucu taştı. Taşkında 5 bin dönüm boş tarım arazisi sular altında kaldı.

    AA muhabirinin Kırklareli Meteoroloji Müdürlüğünden edindiği bilgiye göre, Kırklareli'nde son 24 saatte metrekare düşen yağış miktarı 38.5 kilogram olarak kaydedildi.
    Yağışların bugün aralıklarla devam etmesinin beklendiği Kırklareli'nde, hava sıcaklığının gündüz 18, gece 10 derece civarında olması öngörülüyor.

    ERGENE NEHRİ TAŞTI

    Pehlivanköy ilçesinden geçen Ergene Nehri ile Kanlı Dere yağış sonucu taştı.

    Nehir ve derenin taşması sonucu 5 bin dönüm boş tarım arazisi ile Pehlivanköy Panayırı'nın yapıldığı saha ile bir bina ve iş yeri de sular altında kaldı.

    Yetkililer, şu anda taşkının yerleşim yerlerini tehdit etmediğini bildirdi.

    DSİ 11. Bölge Müdürlüğünce yapılan ölçümde Ergene Nehri'nin İnanlı'daki debisi 64,2, Lüleburgaz'da 298,0 ve Yenicegörece'de ise 91,6 metreküp/saniye olduğu belirlendi.

    Bu arada Kırklareli merkeze bağlı Dereköy, Karahamza ve Çayırlı köylerinde yağış sonucu elektrik hatlarında meydana gelen arıza nedeniyle elektrik verilemiyor.

    Öte yandan Bulgaristan'a ulaşımın yapıldığı Dereköy Sınır Kapısı yolunun Çağlayan Kavşağı'nda su birikintisi nedeniyle ulaşım tek şeritten yapılıyor.

    Kent merkezinde Karakaş Mahallesi Hasanpaşa Caddesi'ndeki harabe haldeki tek katlı evin bir bölümü de aşırı yağış nedeniyle yıkıldı. Toprakların yola saçılması nedeniyle yol trafiğe kapatıldı.




    Ergene taştı, tarım alanları sular altında Yorumları