Kurtulmuş: Bir ilki başardık - CANLI İZLE   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 11-28-2010 (12:38)   Son Mesaj: 11-28-2010 (12:38)    Cevap: 0    Gösterim: 500  

    11-28-2010

    Kurtulmuş: Bir ilki başardık - CANLI İZLE

    Kurtulmuş: Bir ilki başardık - CANLI İZLE


    Türkiye'de siyasetin merkezi olmak için yola çıkan Halkın Sesi Partisi (HAS Parti), ilk olağan kongresini yapıyor. Spor salonunun hınca hınç dolduğu gözlemlenirken, Saadet Partisi HAS Parti tavrını da ortaya koydu.



    50 il ve 100'lerce ilçede örgütlenmesini tamamlayan HAS Parti'nin kongresi, Ankara Atatürk Kapalı Spor Salonu'nda saat 10.00'da başladı.
    Kongreyle ilgili İsrail hariç diğer ülkelerden 18 bin kişiye davet gönderildi. Parti organlarının belirleneceği kongrede, 231 kurucular kurulu üyesi oy kullanacak. Numan Kurtulmuş ise HAS Parti Genel Başkanlığı için tek aday.

    Kongreye CHP Genel Başkan Yardımcısı Mesut Değer ile Barış ve Demokrasi Partisi Muş Milletvekili Nuri Yaman, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdulkadir Aksu katıldı. Saadet Partisi ve MHP'den şu ana kadar herhangi bir temsilci gelmedi. Diğer birçok siyasi partinin temsilcisinin de kongrede bulunması dikkat çekti.

    Kongreye Türkiye'nin bütün illerinden katılım gerçekleşiyor. İl merkezlerinden Ankara'daki kongreye otobüsler kaldırıldı. İlk büyük kongresinde parti organlarını seçmeye hazırlanan HAS Parti, kurucular kurulundaki isimlerin demografik yapıları ile de dikkat çekiyor.

    HAS Parti ile ilk defa siyasete girecek olan isimlerin yanı sıra bugüne kadar yerel yönetimler ve diğer partilerde siyaset yapmış birçok isim kurucular kurulunda yer alıyor.

    Kurucular kurulunda daha önce bakanlık yapmış 6, milletvekilliği yapmış 37 ve il belediye başkanlığı yapmış 4 isim yer alıyor. Has Parti kurucular kurulundaki isimlerin bir diğer özelliği de eğitim alanında. Kurucu üyelerinin yüzde 89'u en az bir üniversite mezunu ve kurucuların yüzde 23'ü yüksek lisans veya doktora derecesine sahip. Kurucular kurulunda 29 avukat, 26 mühendis, 21 akademisyen, 17 eğitimci, 12 yönetici ve 10 doktor bulunuyor.

    SOLCU ŞARKILAR

    Kongre salonunda gösterilen sinevizyonda toplumun her kesiminden insanlar "partimi kurdum" mesajı verirken, HAS Parti'nin şarkılarının solcu marşlarını anımsattığı gözlemlendi.

    KURTULMUŞ: BİR İLKİ BAŞARDIK

    Halkın Sesi Partisi Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, kongre konuşmasını yapıyor:

    "Numan Kurtulmuş, 28 gün gibi çok kısa sürede Türkiye'nin hemen hemen bütün illerinde teşkilatlarını kurmuş ve bugün burada ilk kongresini yaparak önümüzdeki seçimlere girme hakkını kazanmıştır. Bu hız Türkiye'de bir ilktir ve sizleri gönülden tebrik ediyoruz.

    Aslında, evlerde, sokaklarda, Anadolu'da, kahvehanelerde kısacası yurdun her bir karışında HAS Parti vardı ve bu yüzden bu kadar hızlı kuruldu.

    Halkın Sesi Partisi niçin kuruldu? Türkiye sosyolojisinin yeni bir siyasete ihtiyacı var, yen bir siyaset tarzı iztiyor. Yani kavgalardan, küfürleşmelerden artık sıkılan, bu tarz siyaseti çöp kutusuna atan halkımız yeni bir siyaset tarzı istiyordu.

    PEKİ YA IRAK ve AFGANİSTAN'DAKİ KATİL?

    Sayın Başbakan'ın Lübnan'daki konulmasını çok açık söyleleyim zevle izledim. Çok doğur şeyler söyledi. Hele hele İsrail'i kastederek "biz katile katil deriz" sözleri çok doğruydu. Ama ya Irak'taki, Afganistan'daki katile ne diyeceğiz?




    Kurtulmuş: Bir ilki başardık - CANLI İZLE Yorumları