Küçük Emre'nin orada ne işi var?   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 11-28-2010 (06:11)   Son Mesaj: 11-28-2010 (06:11)    Cevap: 0    Gösterim: 553  

    11-28-2010

    Küçük Emre'nin orada ne işi var?

    Küçük Emre'nin orada ne işi var?


    7 yaşındaki Emre Baran, oyun oynarken girdiği, elektrik direği için kazılan 1 metre derinlikteki beton çukurda sıkıştı. Küçük çocuk bir türlü çıkarılamayınca devre dev iş makinesi girdi..

    Düce'de oyun oynamak için girdiği menfez içinde sıkışan 7 yaşındaki çocuğu itfaiye ekipleri kurtardı. Sedyeye yatırılan küçük çocuk, başında ağlayan annesini, 'ağlama anne' diyerek teselli etmeye çalıştı.

    Düzce'nin Ağa Mahallesi'nde Emre Baran (7) adlı çocuk, oyun oynarken SEDAŞ tarafından elektrik için konulduğu tahmin edilen üstü açık menfezin içine girdi. Girdiği menfezde ayakları sıkışan Baran bir daha çıkamadı. Mahalle sakinleri tarafından itfaiyeye haber verilmesinin ardından olay yerine gelen Düzce Belediyesi itfaiyesine ait kaza kırım ve kurtarma ekibi çalışmalara başladı. Çocuğun girdiği menfezin çok dar olması nedeniyle Belediye iş makinesinden yardım istendi. Kepçe ile menfezin bir bölümü kazıldı.

    İtfaiye ekipleriyle birlikte vatandaşlar, kazma ve küreklerle menfezin ön kısmını kırmaya başladı. Bu arada olayı haber alıp olay yerine gelen küçük Emre'nin Annesi Gülizar Baran olay yerinde sinir krizleri geçirdi. Mahalleli tarafından sakinleştirilmeye çalışılan Gülizar Baran kurtarma çalışmalarının yapıldığı yerden uzaklaştırıldı.



    Kazma ile kırılan menfezin ön kısmından itfaiyenin kurtarma ekibi tarafından sıkıştığı yerden çıkarılan Emre Baran olay yerinde hazır bekleyen 112 Acil Servis ekipleri tarafından sedyeye alınarak ilk müdahalesi yapıldı.

    Bu arada Emre Baran'ın annesi Gülizar Baran sedyede yatan oğlunun başucuna gelerek ağlamaya başladı. Emre Baran yattığı sedyeden annesine dönerek, 'ağlama anne' diye teselli etmeye çalıştı. Emre Baran ambulansa bindirilerek Kontrol amaçlı olarak Düzce Atatürk Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Kurtarma çalışmasının başarılı bir şekilde sonuçlandıran ekip, mahalleliler tarafından alkışlandı.




    Küçük Emre'nin orada ne işi var? Yorumları