DSP seçime ittifakla mı girecek?   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 11-28-2010 (01:36)   Son Mesaj: 11-28-2010 (01:36)    Cevap: 0    Gösterim: 564  

    11-28-2010

    DSP seçime ittifakla mı girecek?

    DSP seçime ittifakla mı girecek?


    DSP Genel Başkanı Masum Türker, DSP'nin 25'inci kuruluş yıl dönümü dolasıyla düzenlenen yemekte seçime başka partiyle girip girmeyecekleri tartışmalarına son noktayı koydu.

    DSP Genel Başkanı Masum Türker, DSP'nin hiçbir partinin amblemi altında işbirliği yapmadan ak güvercinli DSP bayrağıyla seçime gireceğini söyledi.
    Türker, partisinin Eskişehir İl Başkanlığı tarafından DSP'nin 25'inci kuruluş yıl dönümü dolasıyla düzenlenen yemekte yaptığı konuşmada, DSP'de bayrağı Bülent Ecevit'den devir alanların bir sorumluluğunun olduğunu belirterek, DSP'nin yaşamını sürdürmesiyle DSP'lileri birarada tutan bağların sağlamlaşacağını kaydetti.

    DSP'nin Ecevit'in girdiği son seçimden sonra hiçbir genel seçime katılmadığını ifade eden Türker, şöyle konuştu:

    ''Bülent Ecevit 2002'de bir taraftan ABD ile Irak Savaşı nedeniyle, bir taraftan egemenlerle ve Türkiye sömürmek isteyenlerle mücadele ederken dizayn edilen iktidar nedeniyle hastalığı bahane edilerek parlamento dışında kaldı. Bizi böldüler.

    Bizim içimizde bizleri bağlayacak unsurları başta İsmail Cem olmak üzere partiden ayırmak için aylarca uğraştılar. Biz de hata yaptık. Kendi içimizden bir cumhurbaşkanı ve ekonomiden sorumlu bakan çıkarmak varken, hep dışarıya baktık.

    Ben beklenmedik bir şekilde genel başkan oldum. Partimizin genel başkanlık makamı boşalınca dışardan ithal edilecek, Pensilvanya'ya gidip genel başkanlık için konuşma yapanları öğrenince (ben adayım) dedim ve o aday olmak isteyenler aday adaylığını bile açıklayamadı.''

    Türker, DSP'yi seçime sokma sözü verdiğini anlatarak, şöyle devam etti:

    ''Ülke genelinde 2007'de seçime girmeyince 2009'da yerel yönetimlerde istenen başarıyı sağlayamadık. Bu dönem parti tabanımızın tamamında var olan istek seçime girmektir.

    Hiçbir partinin amblemi altında işbirliği yapmadan ak güvercinli DSP bayrağıyla seçime gireceğiz. 25 yıldır Ecevit'e ne yaptıklarını unutmadık. DSP'yi yaşatmak ve günü geldiğinde DSP'li gençlerin bu ülkede iktidar olmaları sağlamak benim görevimdir.

    Hedefimiz muhalefet olmak değil, iktidar olmaktır. Bu seçimde hedefimiz barajı aşıp, parlamentoda yer almaktır. DSP, Türkiye için gereklidir.''

    Yemeğe Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen de katıldı.




    DSP seçime ittifakla mı girecek? Yorumları