Gümrüklerde Türkiye'ye giriş-çıkış durdu   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 11-28-2010 (00:21)   Son Mesaj: 11-28-2010 (00:21)    Cevap: 0    Gösterim: 434  

    11-28-2010

    Gümrüklerde Türkiye'ye giriş-çıkış durdu

    Gümrüklerde Türkiye'ye giriş-çıkış durdu


    Türkiye’den karayolu ile yurt dışına çıkış yapmak isteyen ya da giriş için gümrük kapılarına gelen araçlar sürpriz ile karşılaştı. Sınırlarda kilometrelerce TIR kuyrukları oluştu. Kuyrukların oluşmasının nedeni şöyle:

    Gümrük Müsteşarlığı"nın bilgisayar sistemlerinin akşam saatlerde çökmesi nedeniyle Türkiye"deki tüm gümrük kapılarında giriş ve çıkış işlemi yapılamıyor.
    Türkiye"den karayolu ile yurt dışına çıkış yapmak isteyen ya da giriş için gümrük kapılarına gelen araçların ve sürücülerinin kayıtlarının yapıldığı bilgisayar sistemi saat 17.00 sıralarında çöktü.

    Gümrük Müsteşarlığı"nda sistemin çökmesi nedeniyle Türkiye"deki tüm karayolu gümrük kapılarında 2 saate yakın giriş ve çıkış işlemi yapılamıyor. Sistem arızası nedeniyle karayolu ile ülkemize gelmek isteyen ya da çıkış yapmak isteyen otomobil ve TIR"lar gümrük kapılarında bekliyor.




    Gümrüklerde Türkiye'ye giriş-çıkış durdu Yorumları