TESİAD'ın vergi affıyla ilgi ibeklentileri var   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 11-27-2010 (16:22)   Son Mesaj: 11-27-2010 (16:22)    Cevap: 0    Gösterim: 449  

    11-27-2010

    TESİAD'ın vergi affıyla ilgi ibeklentileri var

    TESİAD'ın vergi affıyla ilgi ibeklentileri var


    TESİAD Genel Başkanı Cüneyt Dizdar, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan tarafından açıklanan vergi barışına, vergi mahkemelerine intikal eden konuların da dahil edilmesini istedi.

    Vergi barışının sadece vergi ve sigorta alacaklarıyla sınırlı tutulmayıp, elektrik, su, doğalgaz, yüksek öğrenim kredi ve harç borcu gibi 300'e yakın borç kaleminin yanı sıra matrah artırımı ve stok beyanı gibi unsurları kapsamasını olumlu bulduğunu, ancak bazı noktalarda sanayicilerin meselelerinin ihmal edildiğini belirten Dizdar, "Yapılan çalışma hem esnafımız hem de devletimiz için çok önemli; hükümetin vergi ve SSK prim borçlarını yeniden yapılandırma kararı almasını tekstil sanayicileri olarak olumlu buluyoruz. Fakat özellikle bazı konularda eksiklik olduğunu düşünüyoruz. Yapılan düzenlenme ile birçok sanayicinin bu barıştan faydalanacağını umuyoruz" dedi.
    Dizdar, sanayicinin özellikle mahkemeye intikal eden birçok davada problem yaşadığına işaret etti. Ekonomik krizde artan karşılıksız çek ve protesto olan senetlerin harç bedellerinin yüksek olmasından dolayı birçok dosyanın kapanmadığına, bundan dolayı da birçok icra mahkemesinin ve dairelerinin ağır bir yük ile karşı karşıya geldiğine dikkat çeken Dizdar, vergi mahkemelerinde devam eden birçok davadan mükelleflerin vazgeçebilmesi için herhangi bir somut adım atılmadığını söyledi.

    TESİAD Başkanı Dizdar, "Yapılan ilk tarhiyata göre değil, vergi mahkemelerinden çıkan kararlar üzerinden uzlaşma sağlanmalı. Mutabakat şartlarının mükellef lehine cezp edici olması halinde gerçek anlamda devlet ile mükellefi arasında barış sağlanır" ifadesini kullandı.

    Pişmanlık yasasına da değinen Dizdar, mevcut incelemesi devam eden defterlerin matrah artırımına sokulmasının maliyenin yükünün hafifletilmesini de beraberinde de getireceğini söyledi. Dizdar, sözlerini şöyle sürdürdü: "Doğalgaz gecikme faizlerinin silinmesine OSB içinde kalan sanayiciler dahil edildi. Sanayi bölgeleri dışında faaliyet gösteren işletmeler dahil ediledi. Burada da bir adaletsizlik olduğunu düşünüyoruz. OSB dışında kalan sanayicilerinin de faizlerinin silinmesi gerekir. Bu konuda gerekli düzenlemenin yapılamasını tekstil sanayicileri olarak hükümetten bekliyoruz".




    TESİAD'ın vergi affıyla ilgi ibeklentileri var Yorumları