Yıldırım: Bahtı kara Türkiye'yi 'ak' ettik   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 11-27-2010 (15:38)   Son Mesaj: 11-27-2010 (15:38)    Cevap: 0    Gösterim: 384  

    11-27-2010

    Yıldırım: Bahtı kara Türkiye'yi 'ak' ettik

    Yıldırım: Bahtı kara Türkiye'yi 'ak' ettik


    Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, ''Bu ülkenin bahtı karaydı ak ettik. Artık bahtı da, tahtası da kara olmayacak'' dedi.

    Erhaç Havaalanı Terminal binasının açılışı için Malatya'ya gelen Bakan Yıldırım, açılıştaki konuşmasında, kent ulaşımında yapılan yatırımları anlattı ve Malatya'nın Sivas bağlantısının bölünmüş yola dönüştürüleceği sözünü verdi.
    Malatya havaalanında yapılan yenileme çalışmaları sırasında hava trafiğinde aksama olmadığına işaret eden Yıldırım, Malatya'nın çok güzel bir pist ve terminal binasına kavuştuğunu söyledi. Malatya Erhaç Havaalanı'nın hem askeri hem de sivil hizmet verdiğine değinen Yıldırım, yeni (sivil) bir havaalanı talep etmenin doğru olmadığını, havaalanı bulunmayan kentler dururken ikinci bir havaalanının mümkün olmayacağını ifade etti.

    Bakan Yıldırım, şöyle konuştu:

    ''Havaalanını tepeden tırnağa gözden geçirdik. Tabiri caizse 'check-up' yaptık. 'Havaalanı yolunu bölünmüş yol olarak yapmak yetmez' dedik. Şimdi de beton asfalt yapıyoruz. 2002 yılında 87 bin olan yolcu sayısı 2009 yılında 500 bine dayandı. 2002 yılında 1320 olan uçak trafiği 2009 yılında 4600 oldu ve artış devam ediyor. Geçen yola göre buraya inen uçak sayısında da, yolcu sayısında da yüzde 13 artış var. Artış devam ediyor. Hayırlı uğurlu olsun. Sizin için her zaman daha iyisini yapak hükümet olarak, Ulaştırma Bakanlığı olarak boynumuzun borcudur.''

    Malatya'nın sadece ''kayısının başkenti'' değil, birlikte yaşamanın, hoşgörünün, kültür zenginliğinin de başkenti olduğunu dile getiren Yıldırım, şunları söyledi:

    ''Biz bölünmüş yol yaparken, hızlı tren yaparken, hava yolunu halkın yolu haline getirirken, denizlerimizi şenlendirirken, Türkiye'yi bilgi toplumu yaparken tek muradımız var; halkımızın gönlünü yapmak.

    80 yılda Malatya'ya yapılan bölünmüş yol sadece 36 kilometre. Biz geldik 8 yılda buna 204 kilometre daha ilave ettik. Yetmedi, 2 bin 36 kilometre asfalt çalışması yaptık. 13 adet köprü yaparak Malatya'nın hizmetine verdik. Malatya'yı kendi ilçelerine, Türkiye'ye, dünyaya bölünmüş yollarla bağladık.

    Buradan bunun müjdesini de vereyim. Sıra Malatya-Sivas yolunda. Arkadaşlara talimat verdim. Projesi hazırlanıyor. Malatya Hekimhan Kangal üzeri bölünmüş yolla Sivas'a da bağlanacak.''

    Eğitim ve sağlık alanında yapılan yatırımları ve düzenlemeleri de anlatan Yıldırım, sağlık alanında hava ambulanslarının kullanımının insana verilen önemi gösterdiğini dile getirdi.

    ''(Sağlık olsun) demekle sağlık olmuyor'' diyen Bakan Yıldırım, şöyle devam etti:

    ''Türkiye'deki 40 bin okulun 620 dersliğinin tamamını akıllı sınıf yapıyoruz. Kara tahta devrine son veriyoruz. Bu ülkenin bahtı karaydı ak ettik. Artık bahtı da, tahtası da kara olmayacak. Kışlalara, kütüphanelere, mesleki eğitim ve halk eğitim merkezlerine, beldelere 30'dan fazla kamu internet erişim merkezi kurduk. Cumhuriyet tarihi boyunca Malatya'ya yapılan derslik sayısı 4 bin 760. 8 yılda bin 674 derslik yaparak hizmete verdik.

    Sağlık reformunu biliyorsunuz. Sağlık ocaklarının, hastanelerimizin hem kapasitesini hem de hizmet kalitesini artırdık. Malatya'nın çok güzel bir türküsü var: 'Deli gönül çirkine bel bağlama, sevdiğin yar Malatya'ya değmeli.' Yaptığımız hizmetler Malatya'ya değiyorsa, Malatya'nın yükünü alıyorsa, insanımızı memnun ediyorsa bundan büyük mutluluk olamaz.''

    Açılışın ardından terminal binasını gezerek yolcularla bir süre sohbet eden Yıldırım, Beylerderesinde çalışmaları devam eden viyadüğü yürüyerek geçti.

    Yetkililerden bilgi de alan Ulaştırma Bakanı Yıldırım, daha sonra Malatya Park AVM'ye geçerek 1. Uluslararası Malatya Film Festivali standını gezdi. Yıldırım, burada vatandaşlarla sohbet ederek fotoğraf çektirdi.




    Yıldırım: Bahtı kara Türkiye'yi 'ak' ettik Yorumları