Kayseri'de fişleme yapıldığı iddiasına yalanlama   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 11-27-2010 (11:58)   Son Mesaj: 11-27-2010 (11:58)    Cevap: 0    Gösterim: 483  

    11-27-2010

    Kayseri'de fişleme yapıldığı iddiasına yalanlama

    Kayseri'de fişleme yapıldığı iddiasına yalanlama


    Kayseri Emniyet Müdürlüğü, CHP Kayseri Milletvekili Şevki Kulkuloğlu'nun içkili yerlerde ''fişleme'' yapıldığı yönündeki iddialarını yalanladı.

    Kayseri Emniyet Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, Kulkuloğlu'nun bir internet sitesinde, içkili yerlere baskın yapan polis ekiplerinin buradaki müşterilerin kamera kayıtlarını aldığı yönünde iddiaların gerçeği yansıtmadığı ifade edildi.
    Polis sorumluluk bölgesindeki içkili ve içkisiz 15 iş yerinde çalışanların kimlik kontrollerinin mahkeme kararıyla yapıldığı ancak kamera kaydının yapılmadığı ifade edilen açıklamada, uygulamanın polisini rutin bir çalışması olduğu belirtilerek, şunlar kaydedildi:

    ''Kayseri 1. Sulh Ceza Mahkemesinin arama kararına istinaden 'muhtemel asayiş ve terör olaylarının önüne geçebilmek, ilimizdeki huzur ve güven ortamını bozmaya yönelik eylemleri engellemek, suç işlenmesini önlemek, işlenen suçların faillerini yakalamak, firari şüphelileri ve aranan şahısların yakalanabilmesi' için 16 Ekim tarihinde 19.00-23.00 saatleri arasında polis sorumluluk bölgesindeki içkili ve içkisiz 15 iş yerinde uygulama yapılmış, bu yerlerde bulunan şahısların kimlik kontrolleri yapılmak suretiyle üstleri, araçları ve eşyaları aranmıştır. Uygulamaya katılan ekiplerimizin tümünde uygulama esnasında bir suç unsuru tespit edildiğinde kaydetmek üzere kamera bulunmaktadır. Ancak, haberlerde iddia edildiği gibi içkili yerlerdeki vatandaşlarımızın fişlenmesi veya kameraya kaydedilmesi söz konusu değildir. Söz konusu tarihte de aramaya katılan ekiplerimiz herhangi bir suç ve suçluya müdahale etmedikleri için kamera kaydı da yapılmamıştır.''

    İddialar ile ilgili olarak Emniyet Müdürlüğünden resmi bilgi talebinde bulunulmadığının da vurgulanan açıklamada, usulüne uygun bir şekilde bilgi talebinde bulunulduğu takdirde tüm bilgi ve dokümanların yasalar çerçevesinde talep edene verildiği kaydedildi.

    Ayrıca, can ve mal güvenliğinin sağlanması amacıyla suç işlenmesinin önlenmesine yönelik olarak yapılan bu tür çalışmaların bundan sonra da devam edeceği bildirildi.

    CHP Kayseri Milletvekili Şevki Kulkuloğlu, bir internet sitesinde yer alan habere göre, polis ekiplerinin içkili yerlere düzenledikleri baskınlarda vatandaşların kamera kayıtlarını alarak ''fişleme'' yaptıkları iddiasında bulunarak, ''mahalle baskısı'' yapıldığını öne sürmüştü.




    Kayseri'de fişleme yapıldığı iddiasına yalanlama Yorumları