Unutulan Türkler, Erdoğan'dan okul istiyor   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 11-26-2010 (23:54)   Son Mesaj: 11-26-2010 (23:54)    Cevap: 0    Gösterim: 499  

    11-26-2010

    Unutulan Türkler, Erdoğan'dan okul istiyor

    Unutulan Türkler, Erdoğan'dan okul istiyor


    Başbakan Erdoğan'ın Lübnan gezisinde kaldığı otel önünde toplanan bir grup, Erdoğan'dan Lübnan'a bir Türk okulunun kurulmasını istedi.

    Mardin'in Midyat ilçesinin Gelinkaya beldesinden olan grup, yaklaşık 50 yıldır Lübnan'da yaşadıklarını söyledi.

    "Lübnan'da Türk Okulu olmadığı için çocuklarımız Türkçeyi öğrenemiyorlar." diyen Türkler, bu yüzden de Türkiye'ye gittikleri zaman çok sıkıntı yaşadıklarını belirttiler. "Ama eğer Lübnan merkezde bir Türk Okulu olursa hepimiz rahatlıkla çocuklarımızı oraya göndeririz." diyen Türkler, aksi takdirde yeni nesillerin artık Türkçe öğrenemediklerine dikkat çektiler.
    Erdoğan'dan başka bir talepte de bulunan Mardinli grup, Lübnan'da ikamet alam sıkıntısı yaşadıklarını dile getirdi. Bundan dolayı birçok Türk'ün Lübnan'da kaçak yaşadığını ifade eden grup, "İkamet çok pahalı. Bir yıllık ikamet çıkarmak için yaklaşık 4 bin dolar paramız gidiyor. Üstelik bu ikamet de 3. sınıf ikamet. Bu yüzden de ailelerimize ikamet alamıyoruz. Başbakan'dan ricamız bizim bu sıkıntımızı gidermeye yardımcı olması." şeklinde konuştu.

    Kaçak yaşadıklarından dolayı Türkiye'ye gidip oy da kullanamadıklarını aktaran Mardinli grup üyeleri, "İç savaş döneminde Türkiye tarafından gelen gemiyle Türkiye'ye giden birçok arkadaşımız fişlendiler ve simdi Lübnan'a giremiyorlar. Paraları isleri hep burada kaldı. Başbakanımızdan ricamız, lütfen bu sıkıntımızı çözsün." diye aktardılar.




    Unutulan Türkler, Erdoğan'dan okul istiyor Yorumları