Çubukçu: Okul öncesinde büyük sıçrama yaptık   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 11-26-2010 (17:34)   Son Mesaj: 11-26-2010 (17:34)    Cevap: 0    Gösterim: 479  

    11-26-2010

    Çubukçu: Okul öncesinde büyük sıçrama yaptık

    Çubukçu: Okul öncesinde büyük sıçrama yaptık


    Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, hayırseverlerin ve eğitim gönüllülerinin desteğiyle okul öncesinde büyük bir sıçrama yaptıklarını, her 100 çocuktan 11'inin okul öncesi eğitim aldığı günlerden yüzde 39'unun eğitim aldığı bugünlere ulaştıklarını söyledi.

    Çubukçu, Konya'da, Merve Eğitim Kurumları bünyesindeki Özel Ali Küçüksucu Anaokulu'nun açılışını, hazırlanan kurdeleyi keserek gerçekleştirdi. Okulun sınıflarını gezerek çocuklarla sohbet eden Çubukçu, okul yetkililerinden bilgi aldı.
    Programın sonunda, açılışa katılanlara hitaben okulun giriş katında bir konuşma yapan Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, Konya'ya büyük hizmetleri geçmiş merhum Ali Küçüksucu'nun adını taşıyan bu okulun açılışında bulunmaktan büyük mutluluk duyduğunu söyledi.

    Çubukçu, insanlığın geleceğinin yeni yetişecek kuşaklara bağlı olduğunu, sağlıklı, kendi değerlerinin farkında bireyler yetişmesinin ise verilen eğitimle yakından ilgili olduğunu vurguladı.

    Bakan Çubukçu, ''Okul öncesi dönem, eğitimin temelini oluşturmaktadır. Bu dönemin en önemli özelliği gelişimin çok hızlı olmasıdır. Okul öncesi eğitim uzun vadede ülkemizin geleceğini oluşturmada önemli etkendir'' dedi.

    Hayırseverlerin ve eğitim gönüllülerinin desteğiyle okul öncesinde büyük bir sıçrama yaptıklarını ifade eden Çubukçu, şunları kaydetti:

    ''Böylelikle her 100 çocuktan 11'inin okul öncesi eğitim aldığı günlerden yüzde 39'unun eğitim aldığı bugünlere ulaştık. Elbette hayalimiz ve hedefimiz, gelişmiş ülkelerde olduğu gibi her çocuğumuza okul öncesi eğitim verebilmemiz. Sayın Başbakanımızın bu konudaki güçlü destekleriyle öngörülenden çok önce yüzde 100 okullaşma hedefimize ulaşacağımızı memnuniyetle ifade etmek isterim. Bugün açtığımız okulda emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Her sınıfta 18 olmak üzere 198 öğrencisi bulunan okulumuzda çocuklarımız, ülkeye hayırlı bireyler olarak yetiştirilecektir.''




    Çubukçu: Okul öncesinde büyük sıçrama yaptık Yorumları