İstanbul'da sahtecilere darbe: 8 gözaltı   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 11-26-2010 (16:06)   Son Mesaj: 11-26-2010 (16:06)    Cevap: 0    Gösterim: 501  

    11-26-2010

    İstanbul'da sahtecilere darbe: 8 gözaltı

    İstanbul'da sahtecilere darbe: 8 gözaltı


    Rusya, Ukrayna ve Azerbaycan'da kullanılmak üzere sahte içki ve sigara bandrolü bastıkları iddia edilen 8 kişi gözaltına alındı.

    İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Rusya, Ukrayna ve Azerbaycan yetkili makamlarının yaptığı başvurularla başlatılan soruşturma kapsamında, bu ülkelerde rastlanan çok sayıda sahte içki ve sigara bandrolünün İstanbul'da basıldığı tespit edildi.
    Bunun üzerine sahte bandrol basımı yaptığı belirlenen Küçükçekmece'de bir matbaaya düzenlenen operasyonda, suç örgütünün organizatörü konumunda olan iş yeri sahibi M.T.E. ve matbaada çalışan 7 kişi yakalandı.

    Burada yapılan aramada, basımı tamamlanan 6 milyon 635 bin adet Rusya, Ukrayna ve Azerbaycan'a ait sahte içki ve sigara bandrolü, bandrol basımında kullanılan 186 adet kalıp, 168 adet yaldızlı bandrol şeridi, 63 adet baskı filmi, 22 adet numaratör, 7 adet bandrol kalite kontrol cihazı ve 2 adet bilgisayar ele geçirildi.

    Suç örgütü üyelerinin sahte bandrolleri Rusya, Ukrayna ve Azerbaycan'da piyasaya sürmüş olmaları halinde bu ülkelerin 15 milyon dolarlık vergi kaybına uğrayacağı ifade edildi.

    Polisteki işlemleri tamamlanan 8 kişi, Küçükçekmece Adliyesine sevk edildi.




    İstanbul'da sahtecilere darbe: 8 gözaltı Yorumları