Küpeli erkek öğretmenden karşı dava   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 11-26-2010 (16:06)   Son Mesaj: 11-26-2010 (16:06)    Cevap: 0    Gösterim: 667  

    11-26-2010

    Küpeli erkek öğretmenden karşı dava

    Küpeli erkek öğretmenden karşı dava


    Manisa'da küpe taktığı gerekçesiyle 30'da bir maaş kesme cezası uygulanan Necatibey İlköğretim Okulu sınıf öğretmeni Cuma Toygar, yürütmenin durdurulması istemiyle Manisa İdare Mahkemesinde dava açtı.

    Toygar, gönüllü avukatlığını üstlenen Serdar Şengül ile Manisa Adliye Sarayı önünde gazetecilere açıklamada bulundu.
    Sol kulağına taktığı küpeyle ilgili son noktayı yargının koyacağını ifade eden Toygar, ''Bürokratik aşamalardan sonra artık yargıya müracaat ettim. Yargıda da bundan sonra konuşmakla sayın avukatlarım yetkilidir'' dedi.

    Toygar, kulağındaki küpenin hiçbir dini, siyasi, felsefi anlam içermediğini, protesto veya boykot amacı taşımadığını, mesaj vermediğini ve sadece bir hobi olduğunu söyledi.

    Gazetecilerin, görev yerinin değiştirilip değiştirilmediğine ilişkin sorusunu da yanıtlayan Cuma Toygar, ''Eski okulumdayım, görevime devam ediyorum. Herhangi bir sorunla karşı karşıya değilim'' dedi.

    Toygar'ın avukatlığını, İzmir'den gelerek gönüllü olarak üstlendiğini ifade eden Serdar Şengül de Manisa Valiliğinin tescil ettiği cezai işlem nedeniyle davacı olarak Manisa Adliyesine başvurduklarını kaydetti.

    Şengül, şunları söyledi:

    ''Doğrudan doğruya kişisel beğeni sınırları içinde olması gereken bir hadisenin üstelik de yasalarda ve yönetmelikte hiçbir normatif düzenleme yokken cezai yaptırımlarla karşılanmasına yönelik müvekkilimizin uğramış olduğu haksızlığın giderilmesi için biz de yargı yoluna başvurmuş bulunmaktayız. İdaredeki bazı makam ve mevkilerdeki kişilerin kişisel değer yargıları çerçevesinde tasvip etmedikleri bir konuyu yasalarda herhangi bir düzenleme olmadığı halde cezai yaptırımla karşılamak gibi bir yetkileri olmadığına inanıyoruz. Bu amaçla yargı yoluna başvurduk. Küpe takmakla ilgili yazılmış herhangi açık ve net bir suç unsuru, disiplin işlemi ilgili yasa ve yönetmeliklerde söz konusu değildir.''

    Toygar'a maaşının 30'da 1'ine tekabül eden 66 lira idari para cezası uygulandığı öğrenildi.

    -KADIN ÖĞRETMENİN KÜPE TEPKİSİ-

    Öte yandan, avukatı ile adliye önünde açıklama yaptığı sırada Toygar'ın yanına gelerek elini sıkan emekli İngilizce öğretmeni olduğunu ve isminin Funda olduğunu söyleyen bir kadın, ''Ne hocam bu böyle? Yapmayın. Çıkar da böyle reklam olma Allah aşkına. Hepimiz Milli Eğitim camiasındanız. Bu davranışı normal karşılamıyorum. Örf ve adetlerimiz var. Erkek küpesiz olur. Bu kadar gündeme alınacak bir şey değil. Erkeğin küpe takması bana ters geliyor, değil ki bu, bir de öğretmenin olması. Bana çok ters geliyor, onaylamıyorum'' dedi.




    Küpeli erkek öğretmenden karşı dava Yorumları