Köylüler kaymakamlığı bastı   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 11-26-2010 (14:07)   Son Mesaj: 11-26-2010 (14:07)    Cevap: 0    Gösterim: 571  

    11-26-2010

    Köylüler kaymakamlığı bastı

    Köylüler kaymakamlığı bastı


    Mersin'in Mut ilçesinde bir grup vatandaş, içme ve sulama sularının ellerinden alındığı iddiası ile kaymakamlığa yürüdü.

    Yaklaşık 500 kişilik grup kaymakamlık makamına girmek istedi. İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri geniş güvenlik önlemleri alırken vatandaşların kaymakamlık makamına girmesine izin vermedi.
    Kaymakamlık binası önünde toplanan köylüler, köy muhtarı Mevlüt Yıldız'ın kendilerinden habersiz kaymakamlık ile protokol imzalayarak sularının bir kısmının başka köylere verdiğini söyleyip, kararı alanları protesto etti.

    İlçeye bağlı Çukurbağ köyü sınırları içerisinde olan Dereyurt yaylası Gürlevik mevkiinde su kaynaklarının olduğunu söyleyen köylüler, suyun Hacıahmetli ve İbrahimli köyleriyle aralarında taksimi konusunda köy muhtarının yanlış davrandığını iddia ettiler.

    Köylüler, "Bu protokol muhtar tarafından köylüler olarak bizlerin hiçbir görüşü ve onayı alınmadığı gibi birlikte görev yaptığı azaların dahi görüşü, onayı ve bir köy kararı alınmadan imzalanmıştır. Protokole konu bu kaynaklardan çıkan suyun tamamı köyümüzün sınırları içerisinde olup uzun yıllardır sadece köyümüz sınırları içerisindeki bağ ve bahçelerin sulanması amacıyla kullanılmaktadır. Bu suda başka bir köyün hakkı ve kullanımı söz konusu değildir. Bu halde bile uzun yıllardır köyümüzün sulama suyu ihtiyacı dahi karşılanamaz halde 60-;70 günde bir ancak bahçeler sulanabilmektedir. Bu nedenledir ki bu su kaynaklarının önüne DSİ işleri tarafından gölet çalışmaları yapılmaktadır. Bu suyun gitmesi köyümüzün susuz kalması demektir artık bağımız bahçemiz yok olacaktır." diyerek tepkilerini dile getirdiler.

    Kaymakamlık binası önünde toplanan köylüler, protestolarını sürdürürken, Kaymakam Mustafa Şahin, köylülerden bir kişiyi makam odasına çağırarak görüştü.
    Köylüler, görüşmenin ardından olaysız dağıldı.




    Köylüler kaymakamlığı bastı Yorumları