Zehirlenen aileden 2 çocuk öldü   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 11-26-2010 (12:04)   Son Mesaj: 11-26-2010 (12:04)    Cevap: 0    Gösterim: 923  

    11-26-2010

    Zehirlenen aileden 2 çocuk öldü

    Zehirlenen aileden 2 çocuk öldü


    Konya'nın Karapınar İlçesi'nde gıda zehirlenmesi şüphesiyle tedavi altına alınan 5 kişilik ailedin 5 ve 2 yaşındaki üyesi öldü.

    Konya"nın Karapınar ilçesi Sandıklı Mahallesi'nde yaşayan 34 yaşındaki Ali Kara, 27 yaşındaki eşi Azize Kara, çocukları 9 yaşındaki Esma Kara, 5 yaşındaki Furkan Kara ve 2 yaşındaki Arzu Kara, önceki gün öğle saatlerinde gıda zehirlenmesi şüphesiyle Karapınar Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Tedavi altına alınan Arzu Kara, olay günü yapılan tüm müdahaleye rağmen yaşamını yitirdi. Kara ailesinin diğer fertleri de yapılan ilk müdahalenin ardından Meram Eğitim Uygulama ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi. Tedavi altında olan Furkan Kara da, iki gün önce sabah saatlerinde yapılan tüm müdahaleye rağmen yaşamını yitirdi. İçtikleri meyve suyundan zehirlendikleri şüphelenen Kara ailesinden Esma Kara'nın sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu, anne ve babanın da durumunun iyi olduğu belirtildi.
    TARHANA ÇORBASI VE MEYVE SUYU

    Meram Eğitim Uygulama ve Araştırma Hastanesin de yatmakta olan İlkokul 4. Sınıf öğrencisi Esma Kara (9)"" Akşam saatlerinde, annemin yaptığı tarhana çorbası ve babamın getirdiği kola ve meyve sularından başka bir şey yemedik ve içmedik, daha sonra sabaha karşı annem, babam, ben ve kardeşim rahatsızlandık. Komşularımız bizi hastaneye kaldırdı."" dedi.

    ZEHİRLENME BELİRTİLERİ

    Meram Eğitim Uygulama ve Araştırma Hastanesi Acil Servis Sorumlusu Başhekim Yrd. Uzm. Dr. Ramazan Köylü yaptığı açıklama da : "Karapınar Devlet Hastanesinden zehirlenme şüphesi ile sevk edilen Kara ailesinin dört ferdi 34 yaşındaki Ali Kara, 27 yaşındaki eşi Azize Kara, çocukları 9 yaşındaki Esma Kara, 5 yaşındaki Furkan Kara hastanemiz acil servis kliniğimizde ilk müdahaleleri yapıldıktan sonra Kara ailesi yoğun bakım ünitelerimiz de gözlem altına alındı. Hastalarımız bize bulantı, kusma halsizlik gibi belirtiler ile geldiler. Hastalarımızı her gün diyalize alıyoruz şuana kadar toksin maddesine rastlamadık. Hastalarımızdan ilgili numuneleri aldık. Fakat şu anda ailede her hangi bir tanı koyacağımız vakamız yok ama sonuca zehirlenme olarak bakıyoruz."diye konuştu.

    Karapınar Cumhuriyet Savcılığı, evdeki tüm gıdalardan alınan numuneler ile yaşamını yitiren çocukların kan ve idrar örneklerini tahlil ettirmek üzere bir kısmını Ankara Refik Saydam Hıfzısıhha Merkezi Başkanlığı'na, bir kısmını da Konya Tarım İl Müdürlüğü'ne gönderdiği öğrenildi.

    ZEDHABER/KONYA




    Zehirlenen aileden 2 çocuk öldü Yorumları