Adana'da hız cinayetinde zanlıya 10 yıl hapis   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 11-26-2010 (12:06)   Son Mesaj: 11-26-2010 (12:06)    Cevap: 0    Gösterim: 502  

    11-26-2010

    Adana'da hız cinayetinde zanlıya 10 yıl hapis

    Adana'da hız cinayetinde zanlıya 10 yıl hapis


    Evlerinin önündeki sokakta motosikletle hız yapan genci av tüfeğiyle öldürdüğü suçlamasıyla yargılanan 16 yaşındaki sanık, 10 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

    Adana 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki davanın duruşmasında, 20 Eylül 2009 tarihinde merkez Yüreğir ilçesi 19 Mayıs Mahallesi 1134 Sokak'ta av tüfeğiyle Uğur Halaç'ı (19) öldüren tutuklu sanık K.P. (16) hazır bulundu.
    Cumhuriyet savcısının mütalaasına göre, Uğur Halaç bir yakınını ziyaretinden sonra evine dönerken sokak içerisinde motosikletiyle hız yaptı, bu sırada evlerinin önünde oturan K.P, Halaç'ı durdurarak sokakta çocukların oynadığını belirtip, bu yüzden hız yapmaması için uyardı.

    Halaç ve K.P. küfürleştikten sonra, Halaç motosikletiyle ayrılacağı sırada motosikletin kayması sonucu düştü ve hedef göstermeksizin küfür etmeye başladı. Bunun ardından K.P. olay yerine yakın olan evinin damına çıkıp, Halaç'a av tüfeğiyle 3 kez ateş etti. Karnından yaralanan Halaç, Adana Devlet Hastanesi'nde hayatını kaybetti.

    K.P, duruşmadaki ifadesinde, kasten öldürme suçunu kabul etmediğini ve korkutmak amacıyla ateş ettiğini söyledi.

    Halaç'ı sokaktan hızlı şekilde geçtiği için yavaş geçmesi için uyardığını, ancak kendisine küfür edip motosiklet ile gittiğini belirten K.P, ''Daha önce beni kolumdan bıçaklayan akrabaları Tanju ve Ali'yi de çağırdı. Beraber tekrar bizim evin önüne geldiler. Kapıma dayanıp, tehdit ederek, küfür ettiler. Bu arada ağabeyim de aşağıya indi. Ağabeyimi ortalarına alıp ellerini bellerine atınca ben de yukarıdan korkutmak için ateş ettim. Amacım adam öldürmek değildi'' diye konuştu.

    Son sözü sorulan K.P, ''Takdir mahkemenindir'' dedi.

    Mahkeme heyeti, K.P'ye ''kasten adam öldürmek'' suçundan verdiği müebbet hapis cezasını, tahrik unsuru, sanığın yaşının küçük olması ve duruşmadaki iyi hali nedeniyle 10 yıl hapis cezasına çevirdi.




    Adana'da hız cinayetinde zanlıya 10 yıl hapis Yorumları