Erikel'in sır mektubu da iddianamede   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 11-26-2010 (11:58)   Son Mesaj: 11-26-2010 (11:58)    Cevap: 0    Gösterim: 555  

    11-26-2010

    Erikel'in sır mektubu da iddianamede

    Erikel'in sır mektubu da iddianamede


    Ergenekon davası tutuklu sanığı Yusuf Erikel'in yazdığı iddia edilen ilginç bir mektup iddianamede yer aldı. Erikel, mektupta, Jandarma kampında olduğunu anlatıyor: 'Jandarma kampındayım sakın kimseye söyleme!'

    BÜŞRA ERDAL'ın haberi
    Şöyle diyor: "(...) Sanırım kısa zaman sonra bu olay (darbeyi kastettiği iddia edliyor) olduğunda tüm hisselerimi sana satacağım veya devredeceğim. Çünkü böyle olmalıymış..."

    Ergenekon soruşturması kapsamında ele geçirilen belgelerde, darbe sonrasının başbakanı olarak Milli Demokrat Halkın Partisi Genel Başkanı Yusuf Erikel gösteriliyordu. Erikel'in bazı isimleri ziyaret ederek, "Darbe olacak. AK Parti düşürülecek. Ben başbakan olacağım. Bize yardımcı olursanız biz de size yardımcı oluruz." dediği iddia edilmişti. Önceki gün kabul edilen 8 sanıklı Ergenekon iddianamesinde Yusuf Erikel'e ait bir mektup da yer alıyor. Mektup aynı zamanda Ergenekon sanıklarının avukatlığını yapan Erikel'in bir dönem jandarma kampına katıldığını ortaya koyuyor. Mektup, Erikel'in ofisindeki bilgisayarında yapılan incelemede 'altuncuya mektup' isimli word belgesi olarak ele geçiriliyor. Mektubun yazıldığı kişi ise 'Ali Altuncu' isimli bir şahıs.

    Danıştay saldırısından yaklaşık bir yıl sonra 11 Haziran 2007'de oluşturulduğu tespit edilen mektupta Erikel, Jandarma kampında olduğunu anlatıyor. Şöyle diyor: "...İlgaz Jn. Kampında her şeyden uzak tel yok., (bu bilgi sende kalsın sır ayrıca kısa bir süre sonra sanırım başka yer.) Malum 1,5 senedir büroda değilim. 6 aydır da ne hanımı ne çocukları hiç görmedim. Bu da olması gereken. Beni Almanya'da biliyorlar... Ben belki ticaret vs. yaparım diyordum. Ama sanırım kısa zaman sonra bu olay olduğunda tüm hisselerimi sana satacağım veya devredeceğim. Çünkü böyle olmalıymış..."

    Yusuf Erikel, mektubun sonunda kesinlikle cevap yazılmamasını istiyor. İşte o ifadeler: "Sanırım süreci takip ediyorsun inşallah hayır olur ama elimdeki bilgi ve raporlar benim bile insiyatif kullanmamı zorlaştırıyor., gerçekten irtica PKK'dan tehlikeli., tek dayanak noktam bu insanları bu hale Atatürk sonra CHP getirdi tezim. (...) Ama cevap yazmayın... Gece 3'te nöbetçiye rica ederek yazdım... Ve aman ha, ne yazdım ne okudun..."

    ZAMAN




    Erikel'in sır mektubu da iddianamede Yorumları