Metan gazıyla çalışan dizüstü   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 11-26-2010 (10:43)   Son Mesaj: 11-26-2010 (10:43)    Cevap: 0    Gösterim: 549  

    11-26-2010

    Metan gazıyla çalışan dizüstü

    Metan gazıyla çalışan dizüstü
    Harvard Üniversitesi'ndeki bir grup bilim adamı pil yerine yakıt hücresi kullanabilecek taşınabilir elektronik cihazlar için önemli bir adım attı. Gelecekte metan gazı ile çalışan elektronik cihazlarımız olabilir.


    Dizüstü bilgisayarlara güç veren pillerin yerini alabilecek yeni bir güç kaynağı arayışı bir süredir devam ediyor. Piller dışında, makinelere güç veren diğer kaynaklara baktığımızda ilk göze çarpan şeylerden biri yakıt hücreleri oluyor.

    Yakıt hücreleri hidrojen ya da metan gibi hidrokarbonlardaki kimyasal enerjiyi elektrik enerjisine çeviriyorlar.

    Araştırmacılar bugüne kadar birkaç kez, yakıt hücresiyle çalışabilen dizüstü bilgisayar prototipleri yapmışlardı. Ancak sadece yakıt hücresiyle çalışan ticari bir dizüstü bilgisayar henüz yapılabilmiş değil. (Hangi Dizüstü Bilgisayar Bana Göre?)


    Metan gazıyla çalışan dizüstü

    Sistemin Özelliklerini Görmek İçin Tıklayınız


    Metan Yakıt Hücreleri

    Teknoloji sitesi ShiftDelete.Net'in haberine göre, Harvard Üniversitesi'nden araştırmacılar bu fikrin gerçek olması için büyük bir adım attıklarını açıkladılar.

    Doç. Dr. Shiriram Ramanathan'ın liderliğini yaptığı bir grup bilim adamı metan yakıt hücreli dizüstü bilgisayarlarların gelecekte piyasaya sürülebileceğini iddia ediyor.


    :: Sizce günün birinde metan gazı ile çalışabilen bir dizüstü bilgisayar yapılabilir mi?


    SDN - ShiftDelete.Net









    Metan gazıyla çalışan dizüstü Yorumları