Anadolu Efes'ten Japon ASAHI açıklaması   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 11-26-2010 (10:23)   Son Mesaj: 11-26-2010 (10:23)    Cevap: 0    Gösterim: 435  

    11-26-2010

    Anadolu Efes'ten Japon ASAHI açıklaması

    Anadolu Efes'ten Japon ASAHI açıklaması


    Anadolu Efes'in Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yayımlanan özel durum açıklamasında, şirket hakkında basında çıkan bir habere ilişkin bilgi verildi.

    Anadolu Efes Biracılık ve Malt Sanayii A.Ş., bugüne kadar Japon bira üreticisi Asahi ve onu temsilen başka bir kurum, kuruluş ya da kişilerle şirket arasında bir görüşme veya pazarlık yapılmasının söz konusu olmadığını bildirdi.
    Açıklamada, basında yer alan ve Japon bira üreticisi Asahi'nin danışmanı olduğu belirtilen kişilerin ifadelerine dayandırılan bir haberde Asahi'nin Anadolu Efes'in Türkiye bira operasyonlarını satın almak üzere görüşmeler yaptığının ifade edildiği hatırlatılarak, şöyle denildi:

    ''Sadece Türkiye'de değil bölgesinde sektörünün önemli ve saygın bir oyuncusu olan şirketimizin başarılı bira operasyonlarına zaman zaman ilgi gösteren kurumlar olabilmekte ve değişik basın organlarında çeşitli değerlendirmeler yayınlanabilmektedir.

    Şirketimiz faaliyet gösterdiği coğrafyada operasyonlarını güçlendirmeye ve büyütmeye tek başına devam etme niyetini sürdürmektedir. Bu bağlamda bugüne kadar Asahi ve/veya onu temsilen başka bir kurum, kuruluş ya da kişilerle şirketimiz arasında haberde bahsedildiği şekilde bir görüşme veya pazarlık yapılması söz konusu olmamıştır. Dolayısıyla, mevcut durum itibariyle kamuya açıklama yapılmasını gerektirecek herhangi bir durum bulunmamaktadır.''




    Anadolu Efes'ten Japon ASAHI açıklaması Yorumları