Kumluca'da şiddetli yağış baskınlara neden oldu   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 11-26-2010 (09:04)   Son Mesaj: 11-26-2010 (09:04)    Cevap: 0    Gösterim: 518  

    11-26-2010

    Kumluca'da şiddetli yağış baskınlara neden oldu

    Kumluca'da şiddetli yağış baskınlara neden oldu


    Antalya'nın Kumluca ilçesinde dün akşam saatlerinden itibaren etkili olan sağanak yağış bazı ev ve seralarda su baskınlarına neden oldu.

    AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, sağanak nedeniyle Kumluca merkez Sarıkavak, Kasapçayırı, Karşıyaka ve Kum mahallelerinde bazı sera ve işçi evleri sular altında kaldı. Kumluca şehir merkezine ulaşımı sağlayan Adnan Menderes Bulvarı üzerinde de su taşkınlarının yaşanması nedeniyle trafik bir süre diğer şeritten çift yönlü olarak verildi.
    Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Sarıkavak, Kasapçayırı, Karşıyaka ve Kum mahallelerinde etkili olan yağışın ani su baskınlarına neden olduğunu söyledi. Belediye ekiplerinin çalışmalarını sürdürdüklerini ifade eden Çetinkaya, vatandaşların da kendi imkanlarıyla ev ve seralarındaki suları boşalttıklarını kaydetti.

    Kasapçayırı Mahallesi'nde evini su basan felçli yaşlı bir vatandaşın da polis ve vatandaşların yardımıyla Kumluca Devlet Hastanesine kaldırıldığını bildiren Çetinkaya, polis ekiplerinin de su baskını riski olan bölgelerde de vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyardığını söyledi.

    Su baskınları nedeniyle seralarında zararlar oluştuğunu belirten çiftçiler de yetkililerden yardım istedi.




    Kumluca'da şiddetli yağış baskınlara neden oldu Yorumları