Gül'den Erivan'a açık mesaj   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 11-25-2010 (18:37)   Son Mesaj: 11-25-2010 (18:37)    Cevap: 0    Gösterim: 548  

    11-25-2010

    Gül'den Erivan'a açık mesaj

    Gül'den Erivan'a açık mesaj


    İsviçre Parlamentosu'na hitap eden Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Türkiye-Ermenistan ilişkilerinin normalleştirilmesini hedefleyen protokollerin hayata geçirilmesine yönelik güçlü iradeyi kararlılıkla muhafaza ettiklerini belirtti.

    Gül, ''Bu aşamaya gelinmesinde önemli rol oynayan Cumhurbaşkanı Sayın Sarkisyan'ın da bugüne kadar sergilediği liderlik ve devlet adamlığını, sürecin başarıyla tamamlanması için aynı cesaretle sürdürmesini bekliyoruz'' dedi.
    Cumhurbaşkanı Gül, ziyareti kapsamında İsviçre Parlamentosu'na hitap etti.

    Burada yaptığı konuşmada Türk dış politikasına değinen Gül, Türkiye-Ermenistan ilişkilerine dair değerlendirmelerde bulundu. Türkiye ile Ermenistan arasında diplomatik ilişki kurulması ve ikili ilişkilerin geliştirilmesine ilişkin protokollerin İsviçre'nin kolaylaştırıcı çabaları neticesinde geçen yıl Zürih'te imzalandığını anımsatan Gül, şunları söyledi:

    ''Bu tür meselelerin kolaylıkla halledilmediği bir vakıadır, ancak Türkiye-Ermenistan ilişkilerinin normalleştirilmesini hedefleyen protokollerin hayata geçirilmesine yönelik güçlü irademizi kararlılıkla muhafaza ediyoruz ve Kafkaslar'da kalıcı ve kapsamlı bir barışın hakim olması için samimiyetle çabalarımızı sürdürüyoruz.

    Bu aşamaya gelinmesinde önemli rol oynayan Cumhurbaşkanı Sayın (Serj) Sarkisyan'ın da bugüne kadar sergilediği liderlik ve devlet adamlığını sürecin başarıyla tamamlanması için aynı cesaretle sürdürmesini bekliyoruz.''




    Gül'den Erivan'a açık mesaj Yorumları