İstanbul'da yıkım haberlerine yalanlama   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 11-25-2010 (17:54)   Son Mesaj: 11-25-2010 (17:54)    Cevap: 0    Gösterim: 695  

    11-25-2010

    İstanbul'da yıkım haberlerine yalanlama

    İstanbul'da yıkım haberlerine yalanlama


    İstanbul Büyükşehir Belediyesi, son günlerde bazı basın organlarında yayımlanan ''İstanbul'da Yıkım Başlıyor'' haberlerinin gerçeği yansıtmadığını duyurdu. Yıkım hangi şartlarda yapılacak?

    Belediyeden yapılan açıklamada, 23 Kasımda Büyükşehir Belediye Meclisinde alınan kararın, depreme dayanıksız, çarpık ve yıpranmış binaların, sahipleri tarafından yenilenmek istenmesi halinde, bu taleplerin yerine getirilebilmesi için alınan bir ilke kararı niteliğinde olduğu belirtildi.
    İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın geçen günlerde açıkladığı ''Fikirtepe'' örneğinin, hayata geçirilmesi için 1/100000 ölçekli İstanbul Çevre Düzeni Planı'na konulması gereken zorunlu bir not olduğu ifade edilerek, açıklamada şunlara yer verildi:

    ''Başkan Topbaş'ın açıkladığı gibi herhangi bir afet anında yıkılması muhtemel bölgelere, belirli imar artışları verilerek, vatandaşların, dönüşümü kendilerinin gerçekleştirmesi sağlanacaktır. Alınan bu ilke kararından sonra alt ölçekli planlarda, daha detaylı çalışmalar yapılacak ve bu alanlardaki yapılaşma şartları plan bütünlüğü, ulaşım aksları, altyapı sistemleri dikkate alınarak yeniden belirlenecektir. Karar bir yıkım kararı veya kamu eliyle yapılacak bir kentsel dönüşüm kararı değil, mevcut yapıların sahipleri tarafından yıkılarak yeniden yapılmak istenmesi halinde yapılacak düzenlemelere ilişkin bir karardır.''




    İstanbul'da yıkım haberlerine yalanlama Yorumları