Hüseyin Üzmez'in zor anları /   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 11-25-2010 (15:54)   Son Mesaj: 11-25-2010 (15:54)    Cevap: 0    Gösterim: 763  

    11-25-2010

    Hüseyin Üzmez'in zor anları /

    Hüseyin Üzmez'in zor anları /


    Bursa Adliyesi'ne getirilen Hüseyin Üzmez'in bitkin hali dikkatlerden kaçmadı. Pantolonunu elleri ile zor tutan Üzmez'e askerler yardım etti.



    Bursa'nın Mudanya ilçesinde küçük yaştaki küçük kıza cinsel tacizde bulunduğu iddiasıyla yargılanan yazar Hüseyin Üzmez, mahkeme heyetine, "Cumhurbaşkanı özel af çıkardı, sizin haberiniz yok mu?" diye sordu.
    Yerel mahkemenin verdiği kararın Yargıtay tarafından bozulmasının ardından Bursa 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yeniden yargılanan Hüseyin Üzmez, hakim karşısına çıktı.

    Üzmez'in hazır bulunduğu davaya Livaze Çeliker rahatsızlığı dolayısı ile katılmadı. Hüseyin Üzmez'in avukatı Ali Kav, müvekkilinin rahatsız olduğunu, tutuklamanın bir tedbir niteliğinde bulunduğunu ve yaklaşık 2 yıla yakın süredir tutuklu olduğunu söyleyerek tahliyesini istedi.

    Avukatı Ali Kav'ın anlattıklarını duymadığı için tanık kürsüne alınan Hüseyin Üzmez, "Sayın Cumhurbaşkanı Abdullah Gül yetkisini kullanarak benim suçlarımın da içinde bulunduğu özel bir af çıkardı. O af kararı size ulaşmadı mı? Benim şu anda suçlarım ve cezam bitmiştir. Benim ceza ehliyetimin olmadığı yönünde karar verilmiştir. Bu size ulaşmadı mı?" diye konuştu.
    Mahkeme Başkanı "Bize böyle bir karar ulaşmadı" deyince Üzmez, "Allah'ın izni ile yazacağınız 320 sayfalık beraat kararı ile tarihe geçeceksiniz." cevabın verdi.

    Mahkeme, Üzmez'in Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi Baş Hekimliği tarafından gönderilen 13 Ocak 2011 günü, akıl sağlığı ve zayıflığının belirlenmesi için verdiği randevu tarihinde dosyası ile birlikte hastaneye gönderilmesine karar vererek davayı Ocak ayına erteledi. Mahkeme heyeti, Hüseyin Üzmez'in tutukluluk halinin devamına karar verdi

    ADLİYEYE ÇOK BİTKİN ŞEKİLDE GELDİ

    Bursa 4. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından verilen mahkumiyet kararını usulden bozulmasının ardından yeniden hakim karşısına çıkan Üzmez sabah saatlerinde bitkin bir şekilde adliyeye geldi.

    İstanbul Metris Cezaevi'nden cezaevi aracı ile Bursa Adliyesi'ne getirilen Hüseyin Üzmez'in bitkin hali dikkatlerden kaçmadı. Pantolonunu elleri ile zor tutan Üzmez, gazetecilerin "bir şey söyleyecek misiniz?" sorusuna "Ne bileyim, ne söyleyeyim" şeklinde karşılık verdi.

    Bursa 4. Ağır Ceza Mahkemesince ''cinsel istismar ve küçük yaştaki çocuğun ruh sağlığını bozma'' suçundan 13 yıl 1 ay 15 gün hapis cezası, ''hürriyeti tahdit'' suçundan beraat kararı Yargıtay 5. Ceza Dairesi'nce bozulmuştu. Duruşmanın ardından Üzmez, cezaevi aracına konularak İstanbul'a götürüldü.




    Hüseyin Üzmez'in zor anları / Yorumları