MHP'den kadına şiddete karşı Meclis'e çağrı   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 11-25-2010 (15:38)   Son Mesaj: 11-25-2010 (15:38)    Cevap: 0    Gösterim: 452  

    11-25-2010

    MHP'den kadına şiddete karşı Meclis'e çağrı

    MHP'den kadına şiddete karşı Meclis'e çağrı


    MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır, kadına yönelik şiddetin önlenmesi için gereken ne varsa TBMM'nin yapmasını istediklerini söyledi.

    TBMM Genel Kurulu, Başkanvekili Sadık Yakut başkanlığında toplandı.
    Ağız ve Diş Sağlığı Haftası dolayısıyla gündem dışı konuşan CHP Adıyaman Milletvekili Şevket Köse, 2009'da 4 milyon dolgu işleminin yapıldığını, ancak araştırmalarla 247 milyon dolgu yapılmasına ihtiyaç olduğunu; 243 milyon açık bulunduğunu ifade etti. Bu verilerle ''ağız ve diş sağlığından bahsetmenin mümkün olamayacağını'' dile getiren Köse, diş tedavisiyle ilgili ''hizmet alımı'' projesinin hayata geçirilmesi gerektiğini savundu.

    Köse, diş hekimlerinin bazı sorunlarını anlattı.

    BDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel, kadına yönelik şiddetin erkeklerin de sorunu olduğunu söyledi.

    Kadınlar kadar erkeklerin de bu problemin üstüne düşmesi gerektiğini ifade eden Tuncel, ''Kadına yönelik şiddetle ortak mücadele edilmelidir'' diye konuştu.

    Kadınların sadece fiziksel olarak şiddet görmediklerini dile getiren Tuncel, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ''üç çocuk'' önerisini eleştirdi.

    Yerinden söz alan MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır, kadına yönelik şiddet konusunda duyarlılıkları paylaştıklarını belirterek, ''Kadına yönelik şiddetin önlenmesi için gereken ne varsa TBMM'nin yapmasını istiyoruz'' dedi.

    AK Parti Edirne Milletvekili Necdet Budak da Edirne'nin Kurtuluş Yıldönümü dolayısıyla gündem dışı konuşma yaptı.




    MHP'den kadına şiddete karşı Meclis'e çağrı Yorumları