CHP'li Tekin'den Çelik'e cami yanıtı   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 11-25-2010 (15:36)   Son Mesaj: 11-25-2010 (15:36)    Cevap: 0    Gösterim: 464  

    11-25-2010

    CHP'li Tekin'den Çelik'e cami yanıtı

    CHP'li Tekin'den Çelik'e cami yanıtı


    Hüseyin Çelik'e cevap veren CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, ''İnançlarımızın ana merkezlerinde yolsuzluklar oluyorsa, Türkiye'deki devlet kurumlarında nelerin olup olmadığını tüm kamuoyunun takdirine sunuyorum'' dedi.

    Tekin, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun dün başarılı bir ameliyat geçirdiğini ve sağlık durumunun iyi olduğunu söyledi.
    Kılıçdaroğlu'nun bir kaç gün dinlendikten sonra, aktif çalışmasına başlayacağını belirten Tekin, ''Sayın Genel Başkanımız, iktidar yürüyüşünü eskisinden daha hızlı sürdürecek'' dedi.

    Tekin, Kılıçdaroğlu'nun ameliyat olmasına rağmen Öğretmenler Günü'nü unutmadığını özellikle, tüm öğretmenler adına ''Başak öğretmeni'' arayarak, kendisini kutladığını anımsattı.

    Tekin, Kılıçdaroğlu'nun salı günü yaptığı grup toplantısında toplumun ortak değeri olan bazı ibadethanelerdeki yolsuzlukları açıkladığını, bunun üzerine de AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik'in dün bazı açıklamaları olduğunu hatırlattı.

    Çelik'in, toplantısında ''imar planları çıkarıldı, yandaşlarına rant olarak verildi iddiası bir anamuhalefet partisi liderine yakışmıyor'' dediğini ifade eden Tekin, şöyle konuştu:

    ''Sayın Kılıçdaroğlu'nun belgesiz konuşmayacağını hepimiz biliyoruz. Keşke sayın Çelik, sayın Genel Başkanımıza cevap vereceğine şu dosyanın ne olduğunu, kendilerinde olup olmadığını bilmiyorum mutlaka vardır, merak edip isteseydi. İnançlarımızın ana merkezlerinde yolsuzluklar oluyorsa, Türkiye'deki devlet kurumlarında nelerin olup olmadığını tüm kamuoyunun takdirine sunuyorum. Yine elimde toparlayabildiğim 10 kadar cami plan tadili var. Cami plan tadili elbette olur. Oraya plana, cami işlendi diye eğer ihtiyaçtan çıktıysa, bölgede yeni camiler yapılmışsa bu plan tadilleri, değişiklikler yapılabilir, ancak bu kamu yararına olmalı.''

    Tekin, elindeki dosyalardan örnekler sunarken, bazı cami plan tadillerinin ise ''camiye ihtiyaç yok'' diyerek, rezidans, alış veriş merkezi şeklinde değiştirildiğini savundu.

    Tekin, değişiklikler yapılırken, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın da bu işe ortak edildiğini ileri sürerek, ''Bir bölgede kamu adına, okul, hastane gibi tadil yapıyoruz derseniz hiç itirazımız yok. Ama yandaşınıza, dostunuza, arkadaşınıza rant yaratmak istiyorsanız, bu çok vahim bir olaydır ve kamuoyunun takdirine sunmak istiyorum'' dedi.

    Çelik'in, öğretmenlere cevap verirken, Yunanistan'dan örnek verdiğini, ''bol kepçeden verilen paralardan dolayı, bugün Yunanistan iflas etmiş durumda'' dediğini ifade eden Tekin, şunları kaydetti:

    ''Ben sayın Çelik'e şunu önermek istiyorum, önce elimdeki belgelerden yola çıkarak daha bir çok belge var, bu belgelerde yaratılan rantın değeri 1 milyar dolara yakın. Sayın Çelik, siz yandaşlarınıza yaratmış olduğunuz bu rakamın yüzde 30'unu öğretmenlere, emeklilere verseniz olmaz mı? Bu ülkeyi batırmaz. Bu ülkeyi bir tek şey batırır o da yolsuzluk. Onun için Genel Başkanımızı suçlayana kadar gereğinin yapılmasını isterdim. Bugün inşallah sayın Başbakan dönmüştür, ondan sonra bir talimat verir. 'Ne oluyor, nedir bu belgeler, camilerdeki yolsuzluk nedir?' diye bir araştırma yapar. Kamuoyu da rahatlamış olur.''

    Tekin, açıklamalarının ardından soruları yanıtladı.

    Bir gazetecinin belgelerin kaynağını sorması üzerine Tekin, önemli olanın belgenin kaynağı değil, doğruluğu olduğunu söyledi.

    Tekin, başka bir soru üzerine ''1 milyar dolarlık rantın, elindeki 10 adet cami plan tadiline ait'' olduğunu kaydetti.

    Tekin, Kurultay yapılıp yapılmayacağına ilişkin bir soru üzerinde, bu konuda yetkinin genel başkanda bulunduğunu, gerekli değerlendirmenin ardından açıklama yapacağını söyledi.




    CHP'li Tekin'den Çelik'e cami yanıtı Yorumları