Edirneli işadamlarına AB'de iki ülke hedefi   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 11-25-2010 (15:22)   Son Mesaj: 11-25-2010 (15:22)    Cevap: 0    Gösterim: 433  

    11-25-2010

    Edirneli işadamlarına AB'de iki ülke hedefi

    Edirneli işadamlarına AB'de iki ülke hedefi


    Birleşik Markalar Derneği Başkan Yardımcısı Semih Şeftali, AB üyesi iki ülkeye sınırı olan Edirneli işadamlarına bu ülkelere yatırıma yönelin çağrısı yaptı.

    Birleşik Markalar Derneği Başkan Yardımcısı Semih Şeftali, AB üyesi iki ülkeye sınırı olan Edirne'de, iş adamlarına yüzünü İstanbul yerine Yunanistan ve Bulgaristan'daki bakir alanlara çevirmeleri çağrısında bulundu.
    Şeftali, yaptığı açıklamada, iş adamlarının ufuklarını daha da genişleterek, ithalat ve ihracata yönelik işler yapmalarını söyledi.

    Oluşturulacak çalışma gruplarıyla, hem iş adamlarının hem Türkiye'nin kazanacağını ifade eden Şeftali, şunları kaydetti:

    ''Edirne bölgesindeki iş adamları yüzünü İstanbul yerine Yunanistan ve Bulgaristan'daki bakir alanlara çevirmeli. Yunanistan'ın dibindeyiz.

    Bulgaristan'a çok yakınız. Zaten buranın insanı Balkan göçmeni. Ayni şeyleri paylaşabiliyoruz. Bu bölge bizim için bakir. Yüzümüzü buraya çevirmemiz gerek.

    Bu zihniyetle kurulacak bir çalışma grubu İstanbul'daki iş adamları ile paslaşsın. Tabii gruptakiler bir miktar para koyacaklar. Bir kaç profesörle çalışma yapılacaktır. Bence o zaman çözümler ortaya çıkacaktır.''

    Tarım ve hayvancılığın yanı sıra başka iştiraklerinde olması gerektiğine işaret eden Şeftali, ''Bütün Trakya'nın tarım ve hayvancılıktan geliri İstanbul'daki büyük bir şirket kadar.

    Bizim başka alanlara odaklanmamız lazım. Çok büyük fırsatlar var. İnsan kalitesi ve eğitim gücü bölgede yüksek. Bu coğrafi avantajı iş adamları harekete geçirebilir.

    Bu iş adamlarının Yunanistan ve Bulgaristan ile işbirliğine zaten devlet de yardımcı olur'' diye konuştu.




    Edirneli işadamlarına AB'de iki ülke hedefi Yorumları