Kayseri et fiyatı düştü ithal kesimi durdu   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 11-25-2010 (14:19)   Son Mesaj: 11-25-2010 (14:19)    Cevap: 0    Gösterim: 687  

    11-25-2010

    Kayseri et fiyatı düştü ithal kesimi durdu

    Kayseri et fiyatı düştü ithal kesimi durdu


    Kayseri'de Et ve Balık Kurumu tarafından bir süre önce başlatılan ithal canlı büyükbaş hayvan kesimi durduruldu.

    Karkas etin kilosu ise 16 liraya düştü.
    Kayseri Ticaret Borsası Başkanı ve pastırma-sucuk üreticisi Şaban Ünlü, yaptığı açıklamada, Et ve Balık Kurumu Adana Bölge Müdürlüğü tarafından Kayseri'de yaptırılan kesimlerin, talebin olmaması nedeniyle durdurulduğunu söyledi.

    Şaban Ünlü ''Uruguay'dan ithal edilen canlı hayvanlar, beklenen ilgiyi görmedi. Yaklaşık 1 ay içerisinde 1625 büyükbaş hayvan kesimi yapıldı. Şu anda talebin olmaması nedeniyle de ithal hayvan kesimi durdu. Talep olursa kesimler yeniden başlayabilir'' dedi.

    Kayseri Kasaplar Odası Başkanı Adnan Aydın da ithal canlı hayvan kesiminin fazla ilgi görmediğini, vatandaşın yerli ürünleri tercih ettiğini söyledi.

    Adnan Aydın, kesimi yapılan 1625 büyükbaş hayvanın büyük bölümünün çevre illere ve askeri birliklere gönderildiğini de ifade ederek ''Vatandaş ithal hayvan yerine yerli hayvan etini tercih ediyor.

    Kayseri'de 168 kasap var, bunlardan sadece 11'i ithal hayvanın etini bir süre sattı. Müşteri yerli isteyince kasaplarımız ithal hayvan etini satmaktan vazgeçti. İthal et ile ithal hayvan eti aynı sanılıyor. Bu konuda bir tereddüt var'' diye konuştu.

    ET FİYATLARI DÜŞECEK

    Şaban Ünlü, et fiyatlarının bayramdan sonra düşmeye başladığını da ifade ederek ''Karkas etin kilosu 18 liraya kadar çıkmıştı. Şimdi karkas sığır etinin kilosu 16 liraya düştü. Talep azaldı, fiyatlar düştü. Et fiyatlarının biraz daha düşmesini bekliyoruz'' dedi.




    Kayseri et fiyatı düştü ithal kesimi durdu Yorumları