Bismil'de şehit olan er memleketine gönderildi   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 11-25-2010 (12:54)   Son Mesaj: 11-25-2010 (12:54)    Cevap: 0    Gösterim: 448  

    11-25-2010

    Bismil'de şehit olan er memleketine gönderildi

    Bismil'de şehit olan er memleketine gönderildi


    Diyarbakır'ın Bismil ilçesinde askeri aracın devrilmesi sonucu şehit olan jandarma komando er Hasan Basri Çevik'in cenazesi düzenlenen törenin ardından memleketine gönderildi.

    Alınan bilgiye göre, ilçe merkezinden Bismil Jandarma Komutanlığına giden Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığına ait panzerin devrilmesi sonucu hayatını kaybeden Jandarma Komando er Hasan Basri Çevik için Diyarbakır Asker Hastanesinde tören düzenlendi.
    Basın mensuplarının alınmadığı törenin ardından Çevik'in cenazesi, doğum yeri Nevşehir'e gönderildi.

    Törene, Vali Mustafa Toprak ve askeri yetkililer katıldı. Kazada yaralanarak Bismil Devlet Hastanesine kaldırılan 2 askerin de sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

    -BABA EVİNDE YAS VAR-

    Diğer yandan kaza haberinin ulaştığı Çevik'in Hacıbektaş'taki baba evi yasa büründü.

    Yurtyeri köyündeki evde baba Abdülselam Çevik ve güçlükle ayakta durmaya çalışan anne Yüksel Çevik taziye ziyaretlerini kabul ediyor.

    AA muhabirine konuşan baba Çevik, oğlunun askere gitmeden önce köyde çobanlık yaptığını, 20 yaşında olduğunu ve henüz 6 aylık asker olduğunu belirterek, ''Askerliği çok severdi. Panzerde nişancı olarak görev yapıyordu. Oğlum vatani görevini bitirdikten sonra uzman çavuşluk için müracaat edecekti. Kazanırsa yine vatan savunmasına devam edecekti'' dedi.

    Şehit er Çevik'in cenazesi, öğle saatlerinde Nevşehir'e getirildikten sonra, Yurtyeri köyünde ikindi vakti kılınacak cenaze namazının ardından defnedilecek.

    Hasan Basri Çevik, dün, Bismil ilçe merkezinden Bismil Jandarma Komutanlığına giden Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığına ait panzerin, virajı alamayarak şarampole yuvarlanması sonucu meydana gelen kazada hayatını kaybetmişti. Aynı kazada, 2 asker de yaralanmıştı.




    Bismil'de şehit olan er memleketine gönderildi Yorumları