TRT'nin bandrolünden çalıp damping yapmışlar   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 11-25-2010 (11:04)   Son Mesaj: 11-25-2010 (11:04)    Cevap: 0    Gösterim: 760  

    11-25-2010

    TRT'nin bandrolünden çalıp damping yapmışlar

    TRT'nin bandrolünden çalıp damping yapmışlar


    TRT'nin 80 milyon euro zarara uğratılmasıyla ilgili soruşturma tamamlandı ve dava açıldı. İthal ettiği mallarda geçersiz bandrolleri kullanarak kampanya düzenleyen ve haksız kazanç sağlayan şüpheliler hakkında 7 yıla kadar hapis isteniyor.

    Gülden KILIÇ'ın haberi
    AKSAM'ın manşetten duyurduğu, Türkiye'nin tanınmış elektronik ürün satan şirketlerinden birinin ithal ettiği televizyonlarda bandrol usulsüzlüğü yaptığı ve TRT'yi 80 milyon euro zarara uğrattığı iddiasıyla başlatılan soruşturmayla ilgili iddianame tamamlandı.

    İstanbul Cumhuriyet Savcısı Fehmi Tosun tarafından hazırlanan iddianame İstanbul 4. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderildi. İddianamede sanıklar hakkında ayrı ayrı TRT'yi zincirleme bir şekilde nitelikli dolandırmak suçundan 7 yıla kadar hapis ve 5 bin liraya kadar adli para cezasına çarptırılması istendi.

    İddianamede sanıkların LCD ve plazma televizyonlarının dolaşımını uzatarak, karmaşıklaştırdıkları ve tamamen geçersiz bandrollerle tüketiciyi aldattıkları bu yolla da TRT' yi dolandırdırıklarının tespit edildiği yer aldı. İddianamede şirketlerin geçersiz TRT bandrollerini pahalı plazma televizyonlarına yapıştırarak yaptıkları büyük vergi kaçakçılığı 'Hileli, aldatıcı işlemler ve geçersiz bandrol kullanarak, TRT'yi çok büyük meblağlarda dolandırdığı anlaşılmaktadır' şeklinde anlatıldı.

    BİNLERCE ESKİ TRT BANDROLÜ

    Geçersiz bandrolleri pahalı LCD ve plazma televizyonlara yapıştırarak piyasaya sunduğu iddia edilen şirketin 4 işyerine yapılan operasyonda 3 bin 277 adet TRT bandrolünün ve bu bandrollerin yapıştırıldığı 8 yüz plazma televizyon ele geçirildiği belirtildi.

    Yine şirkettle çalışan başka bir iş yerine yapılan baskında 107 bin TRT bandrolü bulunduğu belirtildi. İddianamede şirketin yurtdışından ithal ettiği LCD ve plazma televizyonlara daha gümrükte beklerken, almak için maddi değeri daha yüksek TV bandrolü yerine radyo bandrollerini verip usulsüzlükle bu televizyonları gümrükten çıkardıkları yer aldı. Daha sonra bu televizyonların aynı bina içerisinde kurdukları üç paravan şirket aracılığıyla Türkiye'nin çeşitli yerlerinde piyasaya sürdüğü belirtildi.

    PARAVAN ŞİRKET

    İddianamede, şirketin birçok elektronik ürüne kendi adına düzenlenmiş fatura kestiği fakat TRT'nin geçersiz bandrollerini yapıştırdığı LCD ve plazma televizyonları başka bir şirketin faturasını keserek sattığı, garanti belgesini de yine başka bir paravan şirketin üzerinden düzenlediği belirtildi. Şirketlerin ağır para cezalarından kurtulmak ve takip edilmemek için sadece evrak üzerinden alım-satım yaptığına da dikkat çekildi.

    AKŞAM




    TRT'nin bandrolünden çalıp damping yapmışlar Yorumları