Haşim Kılıç bireysel başvuruyu anlatacak   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 11-25-2010 (10:56)   Son Mesaj: 11-25-2010 (10:56)    Cevap: 0    Gösterim: 406  

    11-25-2010

    Haşim Kılıç bireysel başvuruyu anlatacak

    Haşim Kılıç bireysel başvuruyu anlatacak


    Anayasa Mahkemesi, Anadolu Üniversitesi (AÜ) ve Türkiye Adalet Akademisi iş birliğiyle yarın Eskişehir'de ''Anayasa Mahkemesine bireysel başvuru hakkı'' konulu sempozyum düzenlenecek.

    AÜ Rektörlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, yarın AÜ Yunusemre Yerleşkesinde gerçekleşecek sempozyuma, Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, Adalet Akademisi Başkan Yardımcısı Sami Sezai Ural, AÜ Rektörü Prof. Dr. Davut Aydın, Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nüvit Gerek'in yanı sıra Baro başkanları, hukukçular ve öğretim elemanları, çalışanları ile öğrenciler katılacak.
    Türkiye gündemine yeni girmiş olan ''Anayasa Mahkemesine bireysel başvuru hakkı''nın, değişik ülkelerin deneyimleri ışığında bilimsel bir platformda ele alınması amacıyla düzenlenecek etkinlik iki oturum halinde gerçekleşecek.

    Yarın saat 10.00'da başlayacak sempozyumun ilk oturumunda açılış konuşmaları yapılacak, ardından Niğde Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Musa Sağlam, ''Bir hak arama yolu olarak bireysel başvuru'' konusunda bilgi verecek.

    Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Osman Doğru da ''Bireysel başvuru konusunda Anayasa Mahkemesinin yetkileri'' konusunu ele alacak.

    İkinci oturumda ise Anayasa Mahkemesi Raportörü Dr. Bahadır Kılıç, ''Federal Almanya'da bireysel başvuru (anayasa şikayeti) yolu'' hakkında, Polonya Varşova Üniversitesi'nden Dr. Adam Bodnar da ''Anayasa Mahkemesine bireysel başvuru (Doğu Avrupa deneyimi)'' konusunda bilgiler verecek.

    Sempozyumun son tebliği ise Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi öğretim üyelerinden Doç. Dr. Selin Esen tarafından sunulacak. Bu tebliğde ''İspanya ve Latin Amerika örnekleri'' anlatılarak, ''Türkiye'de bireysel başvuru hakkı'' konusuna ışık tutulacak.

    Sempozyum sonrasında Atatürk Kültür ve Sanat Merkezi Opera ve Bale Salonu'nda saat 21.30'da AÜ Halk Dansları Topluluğu gösteri sunacak.




    Haşim Kılıç bireysel başvuruyu anlatacak Yorumları