Öğretmenlerin davul şovu, Gülşen'i gölgeledi   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 11-24-2010 (23:51)   Son Mesaj: 11-24-2010 (23:51)    Cevap: 0    Gösterim: 507  

    11-24-2010

    Öğretmenlerin davul şovu, Gülşen'i gölgeledi

    Öğretmenlerin davul şovu, Gülşen'i gölgeledi


    Ankara Büyükşehir Belediyesi, başkentli öğretmenlerin, öğretmenler gününü muhteşem bir geceyle kutladı. 28 öğretmenin davul şovu, sanatçı Gülşen'i kıskandırdı.

    HABERİN FOTO GALERİSİNE BU LİNKTEN ULAŞABİLİRSİNİZ
    Ankara Büyükşehir Belediyesi, 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü, Başkentli öğretmenlerin katıldığı muhteşem bir geceyle kutladı. Özel gecenin sürprizi ise Sanatçı Gülşen'in birbirinden güzel parçalarını öğretmenler için seslendirdiği konseri oldu.

    Altınpark ANFA Salonu'nda düzenlenen geceye Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in eşi Emekli Öğretmen Nevin Gökçek, Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Ali Gökşin, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ömer Vural, Ankara İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ahmet Pala, Milli Eğitim Kültür Şube Müdürü İsmail Hakkı Özen, bürokratlar ve yüzlerce öğretmen katıldı.

    Geleceğe, eğittikleri öğrencileriyle yön veren, her yaşın saygı duyduğu ve asla unutmadığı öğretmenlerin doldurduğu salondaki ilk etkinlik Ankara İl Milli Eğitim Müdürlüğü Öğretmenler Halk Dansları Topluluğu'nun Davul Şovu oldu. 28 öğretmenin ellerinde davullarıyla dinleyenlere unutulmaz bir davul gösterisi sunduğu etkinlik, izleyenlerden de büyük alkış aldı.

    "İNSAN HAMURUNA ŞEKİL VEREN ÖĞRETMENDİR"

    Davul Şov'unun ardından Ankara İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri adına temsilen belirlenen 9 öğretmene teşekkür plaketi vermesi için sahneye davet edilen Sosyal Hizmetler Eğitim ve Yardım Vakfı Onursal Başkanı Nevin Gökçek, konuşmasına "Değerli öğretmen arkadaşlarım hepinize hoş geldiniz diyor ve saygılar sunuyorum" diyerek başladı.

    Ankara'daki değişik okullarda 26 yıl Matematik Öğretmenliği yapan Gökçek, konuşmasında, tüm öğretmenlerin önünde saygıyla eğildiğini kaydederek, "Öğretmen anne, öğretmen baba, öğretmen kardeş, öğretmen abla, öğretmen her şey...Onun için her şeyden önce bir insan teslim ediliyor bize. O hamura şekil veren sizlersiniz, bizleriz" dedi.

    Nevin Gökçek ile birlikte plaket vermek üzere sahneye davet edilen Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Ali Gökşin de "Türkiye'nin daha aydınlık ve daha müreffeh bir geleceği için büyük bir hizmet aşkı ve özveriyle görev yapan siz değerli öğretmenleri ve konuklarımızla bir arada bulunmaktan mutluluk duyuyorum" diye konuştu.

    Ankara İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Pala ise plaket töreni için çıktığı sahnede yaptığı konuşmasında 70 bin kişilik bir öğretmen ailesi olduklarının altını çizerek, "Ankara Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Melih Gökçek'e teşekkür etmek istiyorum. Her sene bu jestini öğretmenlerimize göstermektedir, sunmaktadır. O bakımdan bütün öğretmenlerimiz adına kendisine şükranlarımızı arz ediyorum" dedi.

    "SOKAKTA ÇALIŞAN ÇOCUKLAR PROJESİ MUHTEŞEM"

    Nevin Gökçek'i de yakından takip ettiklerini ve her iyi hareketin arkasında mutlaka Nevin Gökçek'in olduğunu kaydeden Pala şunları söyledi:

    "Ankara Büyükşehir Belediyemizin pek çok sosyal etkinliklerini, çalışmalarını, insana yönelik faaliyetlerini yakinen takip ediyorum. Bunlardan en önemlilerinden bir tanesi, Kurtuluş Parkı'nın karşısındaki çocuk eğitim merkezi (Sokakta çalışan çocuklar Merkezi) Uğradım ve gezdim.

    Oradaki bütün çocukların gözlerindeki ışığı, yüzlerindeki gülümsemeyi gördüm. Simitlerini satıyorlar, boyacılıklarını yapıyorlar ama bu sosyal tesise geldiklerinde duşlarını alıyorlar, tıraşlarını oluyorlar, resim atölyelerine girip resimlerini yapıyorlar, enstrüman odalarına girip enstrüman çalıyorlar, hastalıkları anda hemen yanı başlarında doktorları var ve muayenelerini oluyorlar."


    "Bu güzel tabloyu gördükten sonra kendimi tutamadım ve hemen Sayın Başkanımı aradım. Kutladığımı söyledim" diyerek konuşmasını sürdüren Pala, "Gerçekten yeni nesil öğretmenlerimizin eseri olacaktır. Büyük önder Mustafa Kemal Atatürk bunu görmüş ve söylemiş. Biz de geleceğimizi sizlere emanet ediyoruz ve hepinizin öğretmenler gününü kutluyorum" diyerek sözlerini tamamladı.

    Konuşmaların ardından 9 öğretmene teşekkür plaketi ve çiçek veren katılımcılar, son olarak da Nevin Gökçek'e bir çiçek vererek, Öğretmenler Günü'nü kutladılar.

    Ayrıca, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle Büyükşehir Belediyesi'nin diğer bir sürprizi de Ankara'daki 100 okuldan başarılı 100 öğretmene inci kolye hediyesi oldu. Ahmet Pala ve İsmail Hakkı Özen tarafından temsili olarak 10 öğretmene verilen hediyeler de salondan büyük alkış aldı.

    -ÖĞRETMENLERE GÜLŞEN SÜRPRİZİ

    Sunuculuğunu Vatan Şaşmaz'ın yaptığı gecenin sonundaki sürpriz ise Gülşen'in muhteşem konseri oldu. Yüzlerce öğretmenin bu özel günde doldurduğu salona alkışlar eşliğinde giren Gülşen, birbirinden güzel şarkılarını, öğretmenlerle birlikte söyledi.

    Çocukların büyük sorumluluğunu omuzlarına alarak, onları şekillendiren ve geleceğe hazırlayan, bu sırada da bir ülkenin geleceğini hazırlayan öğretmenlerin, bir nebze olsun bu ağır sorumluluktan sıyrılarak eğlendiği ve coşku dolu saatler yaşadığı gecede Sanatçı Gülşen'in, Nevin Gökçek'in de yanına gelerek, "Sizin gibi değerli bir öğretmenin ve tüm öğretmenlerin önünde dizlerimin üzerine çöküyorum" sözü salondan da büyük alkış aldı.

    Nevin Gökçek ile birlikte şarkı da söyleyen Gülşen'in, konser sonunda tüm öğretmenlerle birlikte 10. Yıl Marşı'nı seslendirmesi salondaki coşkuyu daha da arttırdı.

    Gecenin sonunda tüm öğretmenlere içinde porselen şekerlik olan hediyelerini de veren Büyükşehir Belediyesi, her yıl olduğu gibi bu yıl da Başkentli öğretmenlerin bu özel gecelerine ortak oldu.

    YerelPosta




    Öğretmenlerin davul şovu, Gülşen'i gölgeledi Yorumları