Trafik kazası sonrası linç girişimi   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 11-24-2010 (23:04)   Son Mesaj: 11-24-2010 (23:04)    Cevap: 0    Gösterim: 500  

    11-24-2010

    Trafik kazası sonrası linç girişimi

    Trafik kazası sonrası linç girişimi


    Konya'da bir kişinin ölümüne neden olan sürücü zannedilen kişi ve yanındaki arkadaşı kalabalık bir grup tarafından linç edilmek istendi.

    Polis 2 arkadaşı kalabalığın elinden güçlükle alarak olay yerinden uzaklaştırdı.

    Kaza, merkez Karatay İlçesi Akabe Mahallesi Cemil Çiçek Caddesi'nde akşam saatlerinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Ahmet Ö.'nün kullandığı bir sigara dağıtım şirketine ait 42 AEP 53 plakalı minibüs, evinin bulunduğu sokağa bisikletiyle dönen Davut Deniz'e (56) çarptı. Kontrolden çıkan minibüs park halindeki 42 LM 078 plakalı bir otomobile de çarparak yol dışındaki inşaat molozlarının bulunduğu alanda durabildi. 4 çocuk babası Davut Deniz olay yerinde hayatını kaybederken, kazayı yara almadan atlatan Ahmet Ö. gözaltına alınarak polis merkezine götürüldü.

    Kaza sonrası olay yerinde toplanan mahalleli grup, sigara dağıtım aracının yanına gelen firma görevlisi bir kişiye, Davut Deniz'in ölümüne neden olan sürücü zannederek saldırdı. Koşturmaya başlayan şahsı tekme ve tokatlarla yere düşüren grup, aynı firmada görevli diğer bir kişiyi de aralarına alarak linç etmeye çalıştı. Polis öfkeli kalabalığı güçlükle sakinleştirirken tekme ve tokat darbeleriyle yüzü kanlar içinde kalan firma görevlileri özel araçlarıyla kaza yerinden uzaklaştı.
    Minibüsün çarptığı park halindeki otomobilin sahibi Aydın Yuşan, olası bir faciadan dönüldüğünü söyledi. Bisikletli şahsa çarpan minibüsün kontrolden çıktıktan sonra eğer park ettiği otomobili olmasaydı bakkal dükkanına süratle gireceğini anlatan Yuşan, "Minibüs çok süratliydi. Benim otomobilim çarpmanın etkisiyle 20 metre sürüklendi ve bir evin bahçe duvarını yıktıktan sonra durabildi. Minibüs, otomobilim olmasaydı bakkal dükkanına girecekti ve o sırada alışveriş yapanlar vardı" dedi.

    İncelemelerin ardından Davut Deniz'in cesedi otopsi yapılmak üzere Konya Numune Hastanesi morguna kaldırılırken araçlar çekici yardımıyla otoparka götürüldü.

    İHA




    Trafik kazası sonrası linç girişimi Yorumları