AK parti-BDP arasında ihale tartışması   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 11-24-2010 (21:38)   Son Mesaj: 11-24-2010 (21:38)    Cevap: 0    Gösterim: 407  

    11-24-2010

    AK parti-BDP arasında ihale tartışması

    AK parti-BDP arasında ihale tartışması


    Meclis Genel Kurulu’nda BDP Van Milletvekili Özdal Üçer ile AKP Van Milletvekili Kayhan Türkmenoğlu arasında ihale tartışması yaşandı.

    BDP"li Üçer Milli Eğitim"e iş yapan firmaların zenginleştiğini belirterek, AKP Van Milletvekili Türkmenoğlu"nun ailesinin ortak olduğu şirketlerin de ihale aldığını savundu. Türkmenoğlu "yaptığımız ticaret helaldir" derken Üçer"in "Senin ne olduğun bellidir, herkes kendi kadardır. Yüreğiniz yetiyorsa alınan ihaleleri açıklayın" şeklindeki sözleri tartışmaya yol açtı. AKP"li Türkmenoğlu Üçer"in daha önce de kendisini telefonla tehdit ettiğini öne sürerek "Bundan sonra ailemin başına gelebilecek en ufak hadiseden o sorumludur" dedi.

    Meclis Genel Kurulu"nda, MHP"nin öğretmenlerle ilgili araştırma komisyonu kurulmasına ilişkin grup önerisi üzerine söz alan BDP Van Milletvekili Özdal Üçer, Milli Eğitim Şurası kararlarını eleştirdi. Üçer, "Kimsenin varlığını inkar etmemek gerekiyor. İnsanların Türk ise Türk, Kürt ise Kürt, Laz ize Laz, Arap ise Arap gibi yaşaması gerekiyor" diye konuştu. Birçok okulun tuvaletinin bile olmadığı bir dönemde okulların teknolojiyle donatıldığının söylenmesinin bir çelişki olduğunu vurgulayan Üçer, "Yoksa böylece ihale ile birileri zengin mi ediliyor? Öğretmenler yoksullaşıyor, Milli Eğitime iş gören firmalar zenginleşiyor" dedi.
    -"AKP"Lİ MİLLETVEKİLİNİN AİLESİNİN ORTAK OLDUĞU ŞİRKETLER DE İHALE ALDI"-

    Üçer"in AKP Van Milletvekili Kayhan Türkmenoğlu"nun ailesinin ortak olduğu şirketlerin de ihale aldığına ilişkin sözleri ise tartışmaya neden oldu. Üçer"e yanıt vermek üzere kürsüye gelen AKP Van Milletvekili Kayhan Türkmenoğlu, "Biz servet kazanmaya değil, hizmet etmeye geldik. Yaptığımız ticaret helaldir" dedi.

    -"BENİ TELEFONLA TEHDİT ETTİ AİLEMİN BAŞINA GELECEK EN UFAK HADİSEDEN O SORUMLU"-

    Ticari hayatlarında tek bir lekenin bile olmadığını belirten Türkmenoğlu"nun ardından, BDP"li Üçer yeniden söz alarak "Bazı rüküş sözlerle kendini kurtarmaya çalışıyorsun. Senin ne olduğun bellidir, herkes kendi kadardır. Yüreğiniz yetiyorsa alınan ihaleleri açıklayın" diye konuştu. Türkmenoğlu ise Üçer"i tehditkar konuşmakla suçlarken, daha önce de kendisini telefonla arayarak tehdit ettiğini savundu. Türkmenoğlu "Bundan sonra ailemin başına gelebilecek en ufak hadiseden o sorumludur" diye konuştu. (ANKA)




    AK parti-BDP arasında ihale tartışması Yorumları