Şandır: Öğretmenler sorunlar içinde kıvranıyor   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 11-24-2010 (17:37)   Son Mesaj: 11-24-2010 (17:37)    Cevap: 0    Gösterim: 434  

    11-24-2010

    Şandır: Öğretmenler sorunlar içinde kıvranıyor

    Şandır: Öğretmenler sorunlar içinde kıvranıyor


    Öğretmenlerin sorunlarını herkesin bildiğini dile getiren MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır, ''Öğretmenlerin hak etmedikleri, müstahak olmadıkları sorunlar içinde kıvrandığı'' görüşünü savundu.

    Şandır, Mecliste düzenlediği basın toplantısında, öğretmenlerin kutsal bir görev yaptığını ifade ederek, herkesin hayatında bir öğretmen olduğunu söyledi. Şandır, ''Öğretmenlerin sorunlarının çözümü konusunda siyaset kurumunun, iktidarın gereken hassasiyeti gösterdiğini söyleyebilmek mümkün değildir'' diye konuştu.
    Yapılan bir araştırmaya göre ''öğretmenlerin yüzde 84'ünün Milli Eğitim Bakanlığı ile ilgili memnuniyetsizliğini ifade ettiğini'' öne süren Şandır, ''Böyle bir yapıda öğretmenlerin sorunlarının çözülebilmesi mümkün değildir. Öğretmenler hiç hak etmedikleri, müstahak olmadıkları sorunlar içinde kıvranmaktadır. Her şeyden önce öğretmenler arasında farklı statünün getirdiği adaletsizlikler had safhadadır. Bunların bir an önce çözülmesini ısrarla talep ediyoruz'' dedi.

    Mehmet Şandır, öğretmenlerle, Milli Eğitimle ilgili sorunların çözümü konusunda getirilecek düzenlemelere destek vereceklerinin söyledi. Şandır, öncelikle yapılmasını istedikleri düzenlemeleri ''öğretmenlerin ek ders ücreti ve taban aylıklarının artırılması, özellikle büyükşehirlerdeki öğretmenlere lojman verilmesi, sözleşmeli veya aday öğretmenlerin kadroya alınması, yargı kararlarının uygulanması'' şeklinde sıraladı.

    18. Eğitim Şurası'nda alınan 220 karardan 33'ünün öğretmenlerle ilgili olduğunu anlatan Şandır, ''Ancak öğretmenlerin bunların uygulanacağına inanmadığını'' ileri sürdü.

    Öğretmenlerin sorunlarını herkesin bildiğini dile getiren Şandır, ''Öğretmenlerin sorunlarının başında AKP iktidarının duyarsızlığı, insana saygısızlığı ve öğretmenler üzerinde yarattığı güvensizlik gelmektedir. Bunun çözülebilmesi için bu hükümetin eğitim politikalarının değişmesi, eğitim kadrolarının değişmesi; Sayın Bakanın, bu işi yapamadığının tescil edildiğinden, istifası gerekmektedir'' diye konuştu.

    Şandır, MHP Yozgat Milletvekili Mehmet Ekici'nin öğretmenlerin sorunları konusunda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu'nun yanıtlaması istemiyle 12 ayrı soru önergesi verdiğini ifade ederek, bunların da bir an önce yanıtlanmasını istedi.

    MHP Grup Başkanvekili Şandır, Türk Eğitim-Sen tarafından yaptırılan bir araştırmaya da değinerek, buradaki verilerin ''Milli Eğitimin ve öğretmenlerin kötü durumda olduğunu ortaya koyduğunu'' savundu.




    Şandır: Öğretmenler sorunlar içinde kıvranıyor Yorumları