Şahin: Gençlerin seslerini kesmemek gerek   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 11-24-2010 (17:36)   Son Mesaj: 11-24-2010 (17:36)    Cevap: 0    Gösterim: 437  

    11-24-2010

    Şahin: Gençlerin seslerini kesmemek gerek

    Şahin: Gençlerin seslerini kesmemek gerek


    Manavgat'ta açılışta konuşan TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, öğrencilerin, gençlerin seslerini kesmemek gerektiğini, onların sesi çıktıkça, Türkiye'nin aydınlık geleceğinin yaklaşacağını söyledi.

    TBMM Başkanı Şahin, Antalya'nın Manavgat ilçesine bağlı Kızılot, Sarılar ve Evrenseki beldelerinde hayırseverlerce yaptırılan okulların açılış törenlerine katıldı.
    Kızılot beldesindeki hayırsever Ahmet Yaşar tarafından yaptırılan ilköğretim okulunun açılış töreninde, yağmurun hızını artırmasının ardından protokolün üzerini kapatan tentenin su alması, görevlilere zor anlar yaşattı.

    TBMM Başkanı Şahin, törende yaptığı konuşmaya başlarken, yağmur nedeniyle bir kız öğrencinin okuyacağı şiirin programdan çıkartılmasının düşünüldüğünü, ancak öğrencinin şiiri okumaya başlamasıyla yağmurun şiddetini azalttığını söyledi. Şahin, ''Demek ki öğrencilerimizin, gençlerimizin sesini kesmeyeceğiz. Onların sesi çıktıkça, ülkenin aydınlık geleceği yaklaşacaktır'' dedi. Şahin, şöyle devam etti:

    ''İçinde yaşadığımız toplumun dün de sorunları vardı, bugün de var, yarın da olacak. Ama bilelim ki her sorunun kaynağı da, çözümü de eğitimde saklıdır. Sorunlarımız, problemlerimiz mi var? Bilelim ki baş nedeni eğitimsizliktir. Bunları çözmek mi istiyoruz? Çaresi eğitimdir.''

    Cumhuriyet kurulurken eğitimin, en önemli hedeflerin başına konulduğunu hatırlatan Şahin, toplumların düşmanının cehalet, cehaletin düşmanının da öğretmenler olduğunu kaydetti. Gençlerin ''gelecek'' anlamına geldiğini anlatan Şahin, Türkiye'de eğitim düzeyinin yükselmesi gerektiğine işaret etti.

    Şahin, buradan Sarılar beldesinde hayırsever Gıyasettin Vargün'ün, babası Zeki Vargün adına yaptırdığı ilköğretim okuluna geçti. Şahin, burada da, hayırseverler tarafından yaptırılan okulların açılış törenlerine katılmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Şahin, temeli belediye tarafından atılan, ancak tamamlanamayan okulun hayırsever katkısıyla bitirildiğine dikkati çekti. Belediyelerin, özellikle de belde belediyelerinin bütçelerinin kısıtlı olduğuna değinen Şahin, ''Gıyasettin Bey bu okulu tamamladı. Bu, devlet, millet kaynaşmasının en güzel örneklerinden biridir. Belediyemiz başlıyor, bir hayırseverimiz bitiriyor. 'Devlet millet el ele hep birlikte aydınlık geleceğe' cümlesini burada yaşıyoruz'' dedi.

    Milletlerin, halklarının refahını artırmak için adeta birbirleriyle yarıştıklarını belirten Mehmet Ali Şahin, kalkınmış ve gelişmiş ülkelerin öncelikli olarak eğitim sorunlarını çözdüklerine dikkati çekti. Bu ülkelerde okuma yazma oranının neredeyse yüzde 100 olduğunu ve gençlerinin yüzde 80'inin yükseköğretimde eğitim aldığını ifade eden Şahin, Türkiye'nin de şu anda dünyanın ekonomik gelişmişlik açısından 16. ülkesi olduğunu, ancak daha alması gereken mesafe bulunduğunu bildirdi.

    Türkiye'de 4 milyon 600 binden fazla okuma yazma bilmeyen kişi olduğuna değinen Şahin, Milli Eğitim Bakanlığının yürüttüğü kampanya ile her yıl 700 bin kişiyi okur yazar hale getirmek için çalıştığını söyledi.

    Şahin, Milli Eğitim Bakanlığından dün bazı bilgiler aldığını anlatarak, ''Türkiye'de ilköğretim çağına geldiği halde 76 bin öğrenci ilköğretime gitmiyor. Nedenini sordum, çoğunun ailesinin Türkiye'ye kayıtlı olduğu halde yurtdışında yaşadıklarını söylediler. Ben inanıyorum ki değişik nedenlerle okula gidemiyorlar. Milli Eğitim Bakanlığının, öğretmenlerimizin özellikle kırsal kesimde, özellikle kız çocuklarını okutmak için yoğun gayret gösterdiklerini biliyorum. Türkiye'de liseyi bitiren her 100 öğrenciden 55'i üniversiteli olabilmektedir. Çocuklarımızı en iyi şekilde eğitmek ve geleceğe hazırlamak zorundayız'' dedi.

    Şahin, daha sonra Evrenseki beldesinde hayırsever Ahmet Köseoğlu tarafından yaptırılan ilköğretim okulunun açılışına katıldı. Şahin, burada yaptığı konuşmada ise, her öğrencinin dizüstü bilgisayarlarla eğitim yapabilmeleri için ilgili bakanlıkların çalışmalarının sürdüğünü anlattı.

    TBMM Başkanı Şahin, açılış törenlerinde hayırseverlere eğitime katkılarından dolayı plaket ve öğrencilere çeşitli hediyeler verdi.




    Şahin: Gençlerin seslerini kesmemek gerek Yorumları