Kazadan geriye hacıların eşyaları kaldı   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 11-24-2010 (16:07)   Son Mesaj: 11-24-2010 (16:07)    Cevap: 0    Gösterim: 692  

    11-24-2010

    Kazadan geriye hacıların eşyaları kaldı

    Kazadan geriye hacıların eşyaları kaldı


    Hacdan dönerken Sivas'ın Şarkışla ilçesinde kaza yaparak hurdaya dönen otobüs, çekici yardımıyla kaza bölgesinden kaldırıldı. Otobüs enkazından geriye yolcuların kutsal topraklardan getirdikleri eşyaları kaldı.

    Azerbaycan'ın Ankara Büyükelçisi Faik Bagirov, hacdan dönerken Sivas'ın Şarkışla ilçesinde kaza yapan otobüste yaralanan Azerbaycanlıları ziyaret etmek üzere Sivas'a geldi.
    Sivas Valisi Ali Kolat tarafından Valilik binası önünde karşılanan Büyükelçi Bagirov, Vali Kolat'tan makamında kaza ve yaralıların durumu hakkında bilgi aldı. Kazadan duyduğu üzüntüyü dile getiren Vali Kolat, acı bir olay yaşandığını belirterek dost, kardeş ülke Azerbaycan halkına başsağlığı dileğinde bulundu.

    Yaralıların sağlık durumlarının genelde iyi olduğunu ancak Kayseri'deki 2 yaralının durumlarının ciddiyetini koruduğunu ifade eden Vali Kolat, bu yaralıların tedavilerinin yoğun bakımda devam ettiğini söyledi. Sivas'taki yaralıların tedavilerinin de sürdüğünü anlatan Vali Kolat, taburcu edilenlerin ise Sivas Polisevi'nde misafir edildiklerini belirtti.

    Vali Kolat, kaza sonrası sağlık ekiplerinin anında bölgeye sevk edildiğini, yetkililerin de kaza yerine gittiğini anlatarak, ''Bütün müdahalelere rağmen ölümün önüne geçilemiyor. Arkadaşlar ne gerekiyorsa, ellerinden gelen yardımı yapıyorlar. Yapmaya da devam ediyoruz'' dedi.

    Cenazelerin ve yaralıların durumunun merak edildiğini, bu nedenle sürekli arandıklarını da belirten Vali Kolat, Büyükelçi Bagirov ile yapacakları görüşmenin ardından konuyla ilgili birlikte karar vereceklerini söyledi. Kolat, karar verirken doktorların tavsiyesinin de dikkate alınacağını, onların vereceği karara göre yaralıların ülkelerine gönderilebileceğini belirterek, kazada hayatını kaybeden 4 kişinin cenazelerinin de Sivas'a getirildiğini, cenaze namazlarının Sivas'ta da kılınabileceğini ifade etti.

    -BÜYÜKELÇİ BAGİROV-

    Büyükelçi Bagirov da Vali Kolat'a kazadan sonra gösterilen ilgiden dolayı teşekkür ederek, ''Hepimizin başı sağ olsun. Allah, ölenlere rahmet eylesin. Çok ilgi gösterildi, teşekkür ediyorum. Biz kardeşiz. Burada dostlarımız, kardeşlerimiz, arkadaşlarımız var. Hem zarar gören hem yardım eden hepimiz kardeşiz, bir milletiz. Ben şahsım adına, devletim adına bir kez daha teşekkür ediyorum'' dedi.

    Bagirov, böyle üzücü bir olay nedeniyle Vali Kolat ile tanışmak istemediğini söylemesi üzerine de Vali Kolat, ''Dostlar hem acı hem tatlı günde bir arada olurlar. Demekki acı günde bir araya gelecekmişiz'' diye cevap verdi. Bagirov, Kafkas Müslümanları İdaresi Başkanı Şeyhülislam Allahşükür Paşazade'nin de özel uçakla Sivas'a geleceğini söyledi.

    Ziyarette Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, Vali Yardımcısı Veysel Çiftçi, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Murat Arslan ile Şarkışla Kaymakam Vekili Fethi Savran da hazır bulundu.

    -OTOBÜS KALDIRILDI-

    Bu arada hurdaya dönen otobüs, çekici yardımıyla kaza bölgesinden kaldırıldı. Otobüs enkazından geriye yolcuların kutsal topraklardan getirdikleri eşyaları kaldı.

    Dökmetaş köyü sakinlerinden Ömer Kılıç, dün Şarkışla istikametine gelen otobüsün virajı alamayarak kontrolden çıktığını ve savrulduktan sonra şarampole devrildiğini söyledi. Durumu, köye ve jandarmaya haber verdiğini anlatan Kılıç, köy halkı olarak yaralılara yardım ettiklerini, ambulanslara taşıdıklarını belirtti.

    Asif Babayev'in kullandığı 90-DS-393 plakalı yolcu otobüsünün, dün Şarkışla-Pınarbaşı karayolunun Dökmetaş köyü mevkisinde şarampole devrilmesi sonucu 3'ü olay yerinde olmak üzere 5 kişi yaşamını yitirmiş, 29 kişi yaralanmıştı.

    Kazadan geriye hacıların eşyaları kaldı

    Kazadan geriye hacıların eşyaları kaldı

    Kazadan geriye hacıların eşyaları kaldı

    Kazadan geriye hacıların eşyaları kaldı

    Kazadan geriye hacıların eşyaları kaldı





    Kazadan geriye hacıların eşyaları kaldı Yorumları