Hayata dönüş davasına devam edildi   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 11-24-2010 (15:54)   Son Mesaj: 11-24-2010 (15:54)    Cevap: 0    Gösterim: 530  

    11-24-2010

    Hayata dönüş davasına devam edildi

    Hayata dönüş davasına devam edildi


    Bayrampaşa Cezaevindeki ''Hayata Dönüş Operasyonu'' sırasında görev sınırlarını aşarak 12 kişinin ölümüne sebep oldukları, 29 kişiyi öldürmeye teşebbüs ettikleri öne sürülen dönemin 39 jandarma görevlisinin yargılanmasına devam ediliyor.

    Bakırköy 13. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, 27 tutuksuz sanık katıldı. Duruşmada, bazı müştekiler ve müdahiller ile taraf avukatları hazır bulundu.
    Duruşmada şikayeti sorulan müşteki Mete Bilik, olay günü başka bir cezaevine gönderilmeleri için müdahalede bulunulduğunu belirterek, operasyon başladığında koğuşta olduğunu ve bombalar atıldığını söyledi.

    Bilik, ''Biz de havalandırmaya çıktık. Cezaevinin duvarları askerler tarafından delindi. Oradan tek tek inmemiz söylendi. İlk inenlerden biri bendim. Ağır yaralı arkadaşlarımızı önce indirdik. Daha sonra hastaneye götürüldük. Bu olayda yaralandım ve 90 gün hastanede kaldım. Buradan da Edirne F Tipi Cezaevine gönderildim. Bu sürecin sorumlularından şikayetçiyim'' diye konuştu.

    Müşteki Sema Tavuk da operasyon sırasında kardeşi Fırat Tavuk'un Bayrampaşa Cezaevi'nde tutuklu olduğunu dile getirerek, kardeşinin kendi isteğiyle ''ölüm orucu'' eylemine katıldığını ifade etti.

    Tavuk, operasyonu haberlerden öğrendiğini bunun üzerine de cezaevinin önüne gittiğini, ancak bilgi alamadığını, hatta orada bazı sivil polisler tarafından sözlü tacize uğradığını öne sürdü.

    Kardeşini bulmak için Adli Tıp Kurumu morguna gittiğini, gördükleri karşısında uzun süre kendisine gelemediğini belirten Tavuk, ''2 ceset yanmış, kömür gibi olmuştu. Daha sonra başka bir cesede baktığımda ceset delinmişti. Suratı ise belli olmuyordu. Kardeşim dolgu yaptırıyordu. Cesedini elmacık kemiklerinden ve dişlerinden teşhis ettim'' dedi.

    Kardeşinin öldükten sonra yakıldığını öne süren Tavuk, ''Ben daha sonra savcılığın tutanağını okuduğumda cezaevindeki kurşun deliklerine sıva yapılmış. Ceset yerinden oynatılmış. Üstüne gazete kağıdı konulmuş. Eğer amaç ölüm orucuna girenleri kurtarmaksa benim kardeşim neden öldürüldü? Ben en üst düzeyde Adalet Bakanlığı ve sanıklardan şikayetçiyim'' diye konuştu.

    Duruşmaya, diğer müşteki ve müdahillerin ifadelerinin alınmasıyla devam ediliyor.




    Hayata dönüş davasına devam edildi Yorumları