Rusya ve Çin'den 8 milyar dolarlık imza   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 11-24-2010 (15:19)   Son Mesaj: 11-24-2010 (15:19)    Cevap: 0    Gösterim: 553  

    11-24-2010

    Rusya ve Çin'den 8 milyar dolarlık imza

    Rusya ve Çin'den 8 milyar dolarlık imza


    Rusya Başbakan Birinci Yardımcısı Aleksandır Jukov, Çin ile 8 milyar dolarlık 13 anlaşma imzaladıklarını bildirdi. İşte iki ülke arasındaki 13 anlaşmanın içeriği:

    Jukov, Prime-Tass haber ajansına yaptığı açıklamada, Çin ile bugün imzalanan anlaşmaların büyük bölümünün Rus ekonomisinin modernizasyonuna katkıda bulunacağını kaydetti.
    Rusya ve ve Çin'in imzaladığı belgeler arasında, Rusya Tassarruf Sandığı ile Çin İthalat-İhracat Bankası arasında 2 milyar dolarlık kredi hattı, Rusya Vneşekonombank ile Çin Devlet Kalkınma Bankası arasında Rusya'nın Habarovsk bölgesinde tahta işleme tesislerinin açılmasını teşvik için 361,5 milyon dolarlık mali kaynak sağlanması, Rus Rusal şirketinin Çin ticaret şirketi Shenjen North Investment'in hisselerini satın alması gibi anlaşmalar bulunuyor.

    Jukov, Moskova'da bugün düzenlenen Rusya-Çin İş Konseyi Forumu'nda yaptığı konuşmada, Rusya'nın Çin'deki yatırımlarını artırmak istediğini belirterek, Çin şirketlerinden, Rusya'daki kurumların özelleştirilmesine katılmalarını istedi.

    Rusya Başbakan Yardımcısı, Çin ve Rusya arasında özellikle İrkutsk ve Kranoyarsk bölgelerinde ağaç işleme alanındaki bölgesel işbirliğinin de giderek arttığına dikkati çekti.

    Öte yandan, Rusya'da bulunan Çin Başbakanı Wen Jiabao, bugün Moskova'nın yeni Belediye Başkanı Sergey Sobyanin'i ziyaret ederek yeni görevinden dolayı kutladı.

    Wen, Pekin ve Moskova arasındaki işbirliğinin daha da geliştirilmesini istediğini ve salı günü Rusya Başbakanı Vladimir Putin ile yaptığı görüşmenin de bu açıdan iyi sonuçlar verdiğini belirterek, "Bu, ülkelerimizin üst seviyede siyasi ve ekonomik işbirliğini istediğini ispatlıyor" dedi.

    Çin ile Rusya arasındaki ekonomik ve insani ilişkilerin gelişimi için bölgeler arası işbirliği programlarının oluşturulması gerektiğini kaydeden Wen, "Başkentler arasındaki işbirliği son derece önemli. bildiğim kadarıyla 4 yıl önce Pekin'i ziyaret ettiniz ve Pekin Belediye Başkanı sizi tekrar davet ediyor. Pekin ve Moskova'nın daha yakın ilişki geliştireceğine inanıyoruz" ifadesini kullandı.

    Sobyanin de Wen'e, kendisine zaman ayırıp görüştüğü için teşekkür ederek, "Rusya'nın dış partnerleri arasında Çin malları ilk sırayı almakta ve Çin'den Moskova'ya gelen ürün miktarı her yıl dinamik bir şekilde artmakta" dedi.




    Rusya ve Çin'den 8 milyar dolarlık imza Yorumları